Domatesli Yumurta

Domatesli Yumurta Tarifi, 

Bu tarifim gençler için. Çay dahi demlemeyi denemeyen eşimin yaptığı tek yemek yumurtadır aslında. Biz yumurtanın sarısını dağılmamış ve az pişmiş severiz:)) Şöyle ekmeğimizi , pidemizi bandıralım kahvaltıda, sohurda, ikindide. Yazın asla vazgeçemediğimiz Domatesli yumurtamız.



Malzemeler:

2 yumurta( kişi sayısına göre)
1 baş kuru soğan
1-2 tane taze sivri biber
tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı acı biber isteğe bağlı
Dilediğiniz sayıda domates ( 3-4)
Sıvı yağ

Domatesli Yumurta Yapılışı:


Teflon bir tavaya sıvı yağ koyalım. Kuru soğanı piyazlık doğrayalım ve kavuralım. Üzerine halka halka doğranmış sivri biberleri ekleyip hep birlikde pişirelim. Domateslerin istersek kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Tavaya ilave edip hep birlikde pişmelerini sağlıyalım. Tuz, kimyon, kırmızı ve kara biber atalım. 
Yumurtalarımızı önce geniş bir tabağa kıralım ve sarılarını dağıtmadan başka bir yere alalım. Beyazına bir fiske tuz atıp çatal yardımı ile çırpalım. Tavamızın üzerien yumurta beyazını gezdirelim ve hiç karıştırmadan kısık ateşde pişirelim. Pişince bir kez karıştırıp sarı yumurtalar için yuva açalım. 
Bu yuvalara yumurta sarılarını bırakalım. Üzerine biraz tuz ve biber sepeliyelim. İstersek üzerine tencere kapağı kapayalım. Ben kapamadan yapıyorum. O zaman yumurta sarıları çok pişiyor. 

Servis zamanı kekik sepeliyerek afiyetle yiyelim.

Domatesli Yumurta                     Nursevince

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !