Kıymalı Taze Fasulye Yemeği

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği Tarifi 

Bugün günlerden pazartesi ve ben çok yoğun bir gün yaşadım. Pazartesi , pazartesi olalı bana hiç böyle davranmamıştı. Çok güzel kazanımlarım oldu. Sayfada ve dostluklarda. Bunun bedeli ağır tabii. Bunu kaldırabilmek ağır. Önümüzdeki hafta burda olamıyacağım ve benim aklım hep burda kalacak. Gittiğim yerde internetim olmayacak ve amacım sadece dinlenmek. Sizlere oralardan fotoğraflar getireceğim ama. Görüşmek ümidimle. 

Herkesin bildiği bir yemek tarifim var bugün. 



Kıymalı Taze Fasulye Yemeği 

Malzemeler:

1 kğ taze fasulye
1 küçük kase az yağlı kıyma
1 baş kuru soğan
1 büyük boy domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı silme domates salçası
Tuz, karabiber
Arzuya bağlı sivri biber 

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği YAPILIŞI:

Taze fasulyelerimizi yıkayıp ayıklayalım ve uzunlamasına ortadan keselim. Düdüklü tenceremize sıvı yağımızı dökelim , kuru soğanımızı ince yemeklik doğrayıp kavuralım. Kıymamızıda üzerine  ekleyip karıştıralım ve rengi değişene kadar birlikde kavuralım.
Sivri biber istersek eğer ince doğrayıp yine kavuralım , tuz, karabiber ilave edip biber salçamızı ve domates salçamızıda karıştıralım. Taze fasulyelerimizi içersine atıp hep birlikde çevirelim. Taze fasulyelerin rengi değişene kadar kapağı kapalı kısık ateşde iyice kavrulmasını sağlıyalım. Domatesimizin kabuklarını soyalım ,küp ,küp doğrayalım. Taze fasulyelerimizin üzerine domatesleride atıp beraberce biraz daha pişirdikden sonra hazırda kaynar su bulunduralım ve fasulyelerin üzerini geçecek kadar su dökelim. Düdüklü tenceremizin ağzını kapatalım. Ötene kadar harlı ateşde ötdükden sonra kısık ateşde 10 dk. pişirelim.
Afiyet olsun.


Kıymalı Taze Fasulye Yemeği 

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !