Fırında Kabak Rulo Graten Tarifi

Fırında Kabak Rulo Graten Tarifi ,

Güzel ve şık bir tarif olduğunu düşündüğüm Kabak rulo Graten tarifi çok kısa sürede yapılabilen bir ara sıcak alternatifiniz olabilir. Hemen , hemen evimizde bulunabilen malzemelerle pratik tarifimizi denemeye ne dersiniz?


Fırında Kabak Rulo Graten Malzemeleri:

2-3 adet kabak
rendelenmiş kaşar peyniri
1 -2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
1,5  su bardağı yarım yağlı süt
1 çay kaşığı tuz, kesme şeker



Fırında Kabak Rulo Graten Nasıl yapılır?

Kabaklarımızı keskin bir bıçakla cips inceliğinde uzun uzun dilimler halinde keselim. Bir tencereye tuzlu su hazırlayıp kaynatalım.Kaynayan suya kabak dilimlerini atalım . Bir dakika kadar dursun. Ocağı kapatalım.
Kabakların rengi doğal kalsın diye. Kaynayan sudan kabakları delikli bir kepçe yardımı ile alalım.hemen soğuk su dolu derin bir kaba atalım.
Başka bir tavada tereyağını eritip unu kavuralım. Rengi değişsin ve güzel kokusunu salsın.Üzerine sütümüzü yavaş yavaş ilave ederken karıştıralım.Kesme şekeri içersine bırakalım.  Muhallebi kıvamına gelsin bu arada devamlı karıştıralım ve topaklanmasın.



Fırınımızı yüksek konumda ayarlıyalım. 200 üzerinde olabilir.Fırın tepsimize yağlı kağıt serip Kabaklarıda soğuk suyun içersinde delikli bir kepçe yardımı ile alıp süzdürelim.

Başka bir tepsiye kabakları yayıp içersine  hazırladığımız başemal sosdan sürelim. Uç kısmından tutalım ve rulo yaparak saralım. Fırın tepsisine dik konumda yerleştirelim.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaşar rendesi koyalım ve fırına sürelim. 280-300 derecede fırınımızı ayarlıyalım. 10 -15 dakika fırında tutalım ve sıcak servis yapalım. 

not:Kabak rulolarını önce hazırlayıp kaşar rendelerini servis yapacağımız zamana yakın fırınlarsak kaşarlar kurumaz ve servisi daha şık ve lezziz olur. 
Afiyet olsun.


Fırında Kabak Rulo Graten Tarifi, 

                                                            Nursevin'ce 

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. çok şık olmuş bunlar nursevin hanımcığım elinize sağlık. sevgiler mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. lif hanımcığım sizden bunları Duymak ne güzel. sağolun.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !