Şekerpare Tatlısı Tarifi

Şekerpare Tatlısı Tarifi,

 Merhabalar, şekerpare tatlımızın üstadı komşum Mukaddes :)) Önce bir anımı paylaşmak istiyorum. Bundan 4-5 yıl önceydi. Bir ramazan bayramı yada Kurban. Arefe günü evin kapısı çaldı ve Mukaddes kapıda. Elinde bir tatlı kutusu. Pastaneden alınmış bir kutu. Nursevin biz Afyon'a gidiyoruz.Bu tatlı 4-5 tane kaldı az ama . Şimdi evde bıraksam biz geç geleceğiz. Sana versem akşam yermisiniz? Tabii neden olmasın dedim baktım Şekerpare bana bakıyor. Akşam yemekden sonra yedik ve çok beğendik.

Birkaç gün yada hafta sonra kutunun olduğu pastanenin önünden geçiyorum. İçeri girdim sordum o şekerpareden yok. Dışarı çıktım Mukaddes ve ablası işden eve dönüyorlar. Merhaba , nasılsın derken .Dedim hani sen bana bir tatlı getirmiştin ben ondan arıyorum. Mukaddes başladı gülmeye. Ama o şekerpareydi ,evet dedim. EEE onu ben yapmıştım dedi.:) Bu defa bende gülmeye başladım.  Evde kutu vardı ona koymuştuk tatlıyı, sanada öylece vermiştim dedi. Eve beraber döndük ve hemen tarifini aldım. Muhtelif zamanlarda da önce Mukaddes'le birlikde sonrada kendim çok yaptım. Severek yedik.Umarım sizde beğenirsiniz. Mukaddes'in Şekerparesini. :) 

Şekerpare Tatlısı Tarifi
Malzemeler: (35 adet)
Yarım pk. (125gr) Oda ısısında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı İrmik
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı tozşeker
4-5 Su bardağı un
üzeri için 35 -40 adet fındık

Şurup için:
6 nescafe fincanı su
4 nescafe fincanı Toz şeker

Şekerpare Tatlısı Yapılışı:

Öncelikle hiçbir hazırlığa başlamadan ilk iş Şerbetimizi ocağa koymak olmalı. En az 30 dk. kaynayacak ve 3-4 damla limon suyu ilave edilip ocağın altı kapatılacak şerbet soğumaya bırakılacak.
Derince bir yoğurma kabına tozşekeri ve yumurtayı alalım. Çırpma teli ile biraz karıştıralım.Margarini iyice yedirip karbonat ve sıvı yağıda katalım.İrmiğimiz ve unu da yavaş yavaş yoğururken katalımki toparlaması zor olmasın. bazen daha fazlada unu kaldırabiliyor. Her margarin yada sıvı yağı farklı un istiyor. Burda en önemli konu yağlı bir hamur olacak.


 Hamurumuzu yoğurdukdan sonra. Küçük küçük toplar alalım ve elimizle yuvarlayarak fırın tepsimize dizelim.Üzerine hafif bastıralım her bir topumuzun ortasına fındık oturtalım. 

 
Fırınımızı 200 dereceye getirelim .Mümkünse turbo ayarda  Şekerparelerimizi üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak Şekerparelere soğuk şurubu iki seferde gezdirelim. Şurubunu çektiğinde yenmeye hazır .Afiyet olsun.
 Şekerpare Tatlısı Tarifi, 
                                                         Nursevin'ce
Tags

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Yıllardır girip girip aynı tarifi yapıyorum. Hiç yorum yapılmaması dikkatimi şimdi çekti. Bence on numara bir tarif.. Ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim. Sorun çıkmayınca pek yorum yapılmıyor sanırım :))) Yağmur hanım.. sevgiler

      Sil
  2. Yıllardır çeşitli tariflerini denedim şekerparenin ,bu tarif ayrı bir lezzetli güzel oldu elinize sağlık. Ayfer güler

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !