Sokak Simidi Tarifi

Sokak Simidi Nasıl Yapılır
Evde Sokak Simiti 

Sevgili Sayfa dostlarımızdan Güvenilir ve denenmiş tarifleri ile hepimize örnek olan bir hanımefendi. Selma Mollaoğlu . Sayfamıza hediye olarak gönderdi bu tarifi. Bana sordu ne isterseniz alabilirsiniz hediye etmek istiyorum . Bende çok beğendiğim tariflerinden birsi olan Sokak Simidi tarifini almak istediğimi söyledim. Sağolsun göndermiş. Her şeyi ile fotoğraflar ve anlatım kendisine aittir. Teşekkürler Selma hanımcığım. http://mutfakvetatlar.blogspot.com 'dan daha ötesi tarifleride görebilirsiniz.


Sokak Simidi Nasıl Yapılır?
10 adet Simit için Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1adet yumurta
yarım paketten biraz fazla yaşmaya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un (6 su bardağı kadar un)


Üzeri için: Bolca susam- 2 yemek kaşığı pekmez- 2 yemek kaşığı su ( Pekmez üzerinin nar gibi kızarmasını sağlıyor.)

Sokak Simidi Tarifi  Yapılışı:

Yoğurma kabımıza ,ılık su, süt alıp üzerine toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Mayanin kabarması için 2-3 dakika bekliyoruz.Mayamız kabardıktan sonra tuzu, sıvıyağı, yumurtayı ve 5 su bardağı unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Elimize yapışan hamuru kalan 1 bardak unun yarısını da dökerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, Hamurumuzun üzerini streç film veya temiz bir bezle örterek mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.30- 40 dakika arasında sonra hamurumuz iki katı büyüklüğüne çıkmış oluyor.HAMURUMUZ MAYALANIRKEN BİZDE TEFLON TAVADA KISIK ATEŞTE 15-20 DAKİKADA SÜREKLİ KARIŞTIRARAK SUSAMLARIMIZ NAR GİBİ OLANA DEĞİN KAVURALIM.





Mayalanan hamuru uzunca rulo haline getirelim ve 10 eşıt parçaya bölelim.Her bir parçayı uzun şerit haline getirelim.Uzun şeritimizi ikiye kıvırıp, Saç örgüsü şeklini verelim.İki ucunu elimizi hafif suyla ıslatarak birleştirelim ve yuvarlak simit şekli verelim.




Pekmezin içine çok az su katıp, pekmezimizin kıvamını inceltiyoruz. Simitimizin üstünü ve de alt kısmını fırça ile pekmezli sulu karışımdan sürelim.Daha sonra kavrulmuş susamlarımızın bulunduğu kabın içine simitimizi önlü arkalı susama batırıyoruz.

Susamlara batırılmış simitleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye teker teker aralarda boşluk olacak şekilde dizelim. Simitleri fırına vermeden önce fırını 200C de 5 dakika ısıtın ve fırını kapatın. fırının sıcaklığı ile simitlerin mayalanması daha hızlı oluyor.Tepsiyi fırına koyduktan sonra 220 derecede simitler iyice kızarana değin pişirelim.

Sokak Simitlerimiz Hazır. Afiyet olsun. NOT: Dışardan aldığımız simitler akşama kadar hemen kururlar,bu tarifte ertesi gün dahi taze kaldığını göreceksiniz.

Sokak Simidi Tarifi
Sokak Simiti Nasıl Yapılır 
Evde Sokak Simiti Tarifi 
                                                              Selma Mollaoğlu


Yorum Gönder

9 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Özellikle yurt dışında yaşayıp,simidimizin tadına hasret kalanlara bu tarifi denemelerini öneriyorum.Çok beğeneceğinize inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Supersinizz selma hanim sizin surekli takipcinizim 3 aylik hamileyim aylardir sokak simiti diye oluyordum netten tarif ararken yine sizin tarifinize denk geldim bende yurt disindayim burda simit var ama sokak simitinin yeri ayri cok tesekkurler hemen yapmaya basliyorum. Umarim tuttururum tarifi...sevgiler.

      Sil
  2. Tekrar teşekkür ederim. Selma hanımcığım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık yeni denedim tarifinizi tadı harika oldu ama çok uzatamadım o yüzden sizinkilerden daha ufak oldu:)

    YanıtlaSil
  4. Küçük küçükde güzel olmuştur. tarifi ben daha denemedim. Arkadaşımdan hediye geldi bu tarif. Ellerinize sağlık. Aylin hanım.. tebrikler

    YanıtlaSil
  5. Bayildim , görüntüsü sahane olmus, en kisa zamanda deneyip sizinle paylasirim, ellerinize saglik, Süpeeeeer

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglik Nursevin hanim,Selma hanim..kahvalti icin super.iyiki sizleri tanidim.bundan encok kizim memnun.sevgi ve saygilar marifetli hanimlar.... <3 :)

    YanıtlaSil
  7. İbo

    Merhaba üzerine pekmez yerine baska ne kullana biliriz şimddiden teşşekkurler

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !