Hazır Yufkadan Baklava Tarifi

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle Kurban bayramına birkaç gün kala hepimiizn yoğun hazırlıklar içinde olduğu günleri kolaylıkla atlatmanızı diliyor ve KURBAN BAYRAMINIZI en içten duygularımla kutluyorum. :)

Kurban bayramında tatlıdan yana olmasamda genellikle Zeytinyağlı sarma  burdan ve kolay tepsi böreklerini burdan kavurma burdan (ulaşabilirsiniz) ile birlikde gelen misafirlerime ikram etsemde bu defa erkenden hazır baklava yufkası ile denemek istedim. Yolculuk var Arefe gününe sizlere bir faydası olursa ne mutlu bana. Gerçekden çok hafif oldu. Misss Gibi Zerrin hanımın tarifinden de yararlandım özellikle içini kavurması çok ilgimi çekmişdi. Cevizler kavrulunca çok lezzetli oldular. Gerisi de kendime ait nacizane. :))



Baklava Tarifimiz için Malzemeler:
1 PK. 800 gr lık Baklavalık hazır yufka
250 -300 gr ceviz içi
1-2 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin:
3,5 Su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
çeyrek limonun suyu

Hazır Yufkadan Baklava Yapılışı:

Öncelikle şerbet için Su ve şekeri çelik tencereye koyup kaynatalım. 15-20 dk. kaynayınca limonunu dökelim. 5 dk. daha kaynasın söndürelim. Soğumaya bırakalım.
 *Cevizi 1-2 çorba kaşığı suyu , 2 çorba kaşığı toz şekeri bir tavada fazla yakmadan şekeri su ile özdeşleşip eriyinceye kadar kavuralım.
*100 gr tereyağını eritelim. Kaynasın ve üzerine sıvı yağımızı dökelim.
* Baklavalık yufkamızın 20 katınıda tezgahımıza açıp aralarındaki kesik yerlerinden ayıralım.
Bir parçayı önümüze alıp muska muska katlıyarak keselim. Her muskayı kare şeklinde açıp içersine ceviz içimizden yerleştirelim ve tekrar muska şeklinde kapatalım. Fırın tepsimizi çok hafif sıvı yağ ile yağlayıp muskaları dip dibe dizelim.
Erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağı karışımını üzerlerine sıcak sıcak dökelim. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Soğuk şurubu sıcak baklavamızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.


Not: baklavanızın önceden hazırlayıp üzerine sıtreç örterek dolapda muhafaza edebilir .yada serin bir yerde tutabilirsiniz. Bayram günü yağını döküp pişirebilirsiniz. Üzerine yeşil fıstık sepeleyerekde hoş bir sunum elde edebilirsiniz.   




Hazır Yufkadan Baklava Tarifi
                                                 Nursevince

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. muhteşem görünüyor..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Baklavalik yufkayi kim cikardiysa cok iyi yapmis, en zor anlarda hizir gibi yetisiyor.Cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Tahinli kuru baklavayı denedim çok severek yiyoruz ama şerbetliyi hiç denemedim en kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık afiyet olsun ayrıca resimleri de çok güzel olmuş süper :))

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !