Kudret Narı ve Faydaları Nelerdir

Kudret Narı Faydaları

Bu yıl Apartmanımızın bahçesinde 2 ayrı yerde Kudret narı yetişdi. Anavatanı Hindistan olan Kudret narı asma gibi sarılarak büyüyor ve sarı çıçekleri olan çok sarılan sarmaşık bitkisi. Sarı çiçeklerden Yeşil meyve oluşuyor ve bu meyveler limon sarısı rengine dönüşüyor . İçersinde Kırmızı nar taneleri gibi meyveleri oluyor.
Araştırdığım bilgileri aktarmak istiyorum sizlere.
Bitkiyi ilk pazar yerinde görmüş fakat kendi bahçemizde yetişince internetden araştırmışdım. Kaynaklardan derlediğim kısa kısa bilgileri paylaşacağım.

Kudret Narının Kullanımı:
 
Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve ezilir, bir miktar balla karıştırılıp sabahları aç karnına yenilir. Bu şekilde en az 41 gün kullanılır. Taze meyve bulunmayan mevsimde ise halis zeytinyağı içinde bekletilen kudret narı aynı şekilde kullanılabilir.

Mide Ülserine ve egzamaya ve başkaca cilt hastalıklarınada iyi gelir. Yaralar çabuk iyileşir. Kan şekeri kontrolündede kullanılır.Bağırsaklardaki tembelliği giderir. Rahim yaralarınada iyi gelir.
Yanıklarda lapa halinde cilde uygulanabilir. Kolestrol ,şeker hastalığı,tedavisinde kullanılsada bilinçsiz kullanıldığında karaciğere zarar verebilir. Her zaman bir bilen ve doktor kontrolünde olmalıdır. Kan şekerini düşürdüğü için insülin kullananlara önerilmiyor.
Çekirdekleri:
Yıkanıp temizlenen kırmızı çekirdekler ikiye ayrılır. Saf zeytinyağı içinde bekletilir. Bu karışım kullanılır. Meyvenin kabuklarıda kurutulup toz halinde de tüketilebilir.
 
 
 
Latincede Momordica Isırma anlamına gelir. Filipinlerde Ampalya , batı ülkelerinde ise acı kavun, acı kabak, Afrika hıyarı , balsam elması yada armudu olarak adlandırılırmış.
 
 
NOT : Kaynaklar: Vikipedi
 
Kudret Narı Ve Faydaları Nelerdir?
                                                              Nursevince
 

Yorum Gönder

7 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bu ne güzel bir meyve böyle ekşimi ki acaba ağzım sulandı

    YanıtlaSil
  2. Bu arada sizi bloger buluşmasından buldum buluşmaya gelemedim bende blogları ziyaret edeyim dedim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler.bend egeliyorum size:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bunları bilmiyordum paylaşım için teşekkürler, bir yerlerde bulursam alacağım :)

    YanıtlaSil
  5. Antalyada pazarlarda satılıyor ama. Oralardada vardır belki.

    YanıtlaSil
  6. Bizim bahçede de yetişir. Güzel bir çit aslında gövdesiyle de. Meyvesini zeytinyağla bekletip tüketme işini bizim evdekiler de uyguluyor, mide yaralarına karşın gerçekten de etkili.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !