Unlu Kat Kat Börek Tarifi

Unlu Kat Kat Börek Nasıl Yapılır

Geçen Pazar günü Yaptığım Böreğimi Paylaşacağım sizlerle. Genellikle çoğu site ve bloğda bu tarife rastlıyorum. Bana Göre Hem çıtır , hem yumuşak bir börek .İç  Malzeme olarak istediğinizi kullanabilirsiniz. Burdan İç malzemeler nasıl hazırlanır bakınız.



Unlu Kat Kat Börek Tarifi İçin Malzemeler:
6 adet hazır yufka
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
4 avuç kadar un.
2 yumurta sarısı

Unlu Kat Kat Börek Yapılışı

İç malzeme hazırlığı :
Kıyma ve Patates kullandım.
2 kuru soğanı robotta  çektirdim sıvı yağında kavururken kıymayı ilave ederek biraz daha kavurdum.Haşlanmış 2 adet patatesi rendeleyip içersine ilave ettim. Tuz, karabiber atıp .İnce doğranmış maydanozla zenginleştirdim. 

* 1 yufkayı  Tezgaha serelim. Üzerine fırça yardımı ile su sürelim. Yine üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim.Parmak uçlarımızla biraz un sepeleyelim. 
Üzerine ikinci yufkayı serelim (tarif böyle olduğu için aynen yazdım tek kat yufka ilede yapabilirisniz.)ve yine su , yağ sürelim.Un sepelim. Tam ortadan katlayalım. D şeklinde 4 katlı yufkamız olsun. (2. foto) Tek yufka ilede yapabilirsiniz bu durumda 2 katlı yufkanız olacak. 
* Son olarak yağ ve su sürelim. Un sepeleyelim.
*İç malzememizi uzun tarafına (foto3) yayalım .Kenarlarını çok az iç malzemenin üzerine kıvırıp. Rulo yaparak saralım. İstediğimiz büyüklükde dilimler keselim.(foto4) Fırın tepsimize dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
*Kalan 4 Yufkayıda aynı şekilde 2 şerli yapalım ve Böreklerimizi Fırına vermeden önce Fırını 200 derecede Isıtalım. Orta rafa sürüp Çıtır çıtır Kızartalım. 
not: İç malzemenizi önceden 3 eşit parçaya bölünüz. Unu sepelerken aşırıya kaçmayınız. Yağ ve suyu 6 yufkaya yetirecek kadar ayarlayınız.Sıcak servis yapınız. Benim Yufkalarım biraz kalındı. İnce yufka tercih ediniz.  
Arzu ederseniz tek yufka ilede aynı şekilde katlıyarak yapabilirsiniz. Yani ikinci yufkayı üzerine kapamadan tek tek .Daha çıtır ve ince olur .Daha çok börek çıkar. Tercih sizin. 
Unlu Kat Kat Börek Tarifi
                                                     Nursevince

Yorum Gönder

9 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. günaydın gülüm.
    ellerine sağlık sıcacık çayımın yanına aldım:)

    YanıtlaSil
  2. Canımm. Günaydınn. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor ellerine sağlık abla

    YanıtlaSil
  4. bayılıyorum bu böreğe enfes bişey ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bu tarifini yeni goruyorum, ellerine sağlık su ile de kullanıldığını öğrenmiş oldum , bir daha kine öyle denerim teşekkürler

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !