Kapuska Yemeği Tarifi

Kapuska Nasıl Yapılır

Merhabalar, 
Sevmeyenler bence çok şey kaybediyorlar Sevenler ne dersiniz? Birde benim tarifimde Kapuska yemeği yaparmısınız? Hiç kokusu olmayacak ve ikinci tabağıda isteyeceksiniz. 
Kıymalı Kapuska Yemeği -:) Ben ne zaman pişirsem önce sarma yapmakdan kaçtığım için yaptığımı düşünen eşim sonra ellerine sağlık der. 



Kapuska Yemeği İçin Malzemeler:
1 küçük boy lahana
1 küçük kase az yağlı kıyma
1 büyük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, pul biber 
1 Çorba kaşığı Tereyağı 
1 Çorba kaşığı zeytinyağı

Kapuska Yemeği Yapılışı

Lahanayı önce iri parçalar halinde doğrayalım. Sonra her parçayı ince ince marul doğrar gibi derin bir kabın içersine doğrayalım. 1 Çorba kaşığı tuz atalım ve elimizle iyice ovalım. Bundan sonra yıkayalım. Süzülmeye bırakalım. 

Pişirme tenceremize zeytinyağımızı alalım ve yemeklik doğradığımız kuru soğanları soteleyelim. Kıymayı ilave edip kavuralım. Domates salçası ve ezdiğimiz sarımsağı da ekleyip karıştıralım. Lahanaları  karıştıralım ve kapağını kapatıp bir süre kavuralım. Tuz, karabiber, pul biberinide atalım. 
Lahanaların rengi değişip yumuşamaya başladığında pirincimizi ayıklayıp yıkayalım .Yemeğin üzerine pirincide katıp biber salçasını kaynar suda eritelim ve yemeğimize ilave edelim.
Arzumuza göre suyunu ilave edelim. Pirinç kabarınca yemek yağ ve su isteyebilir. Hazırda kaynar su bulundurup ilave edebiliriz. 
Tereyağımızı yemeği ocakdan indirmeye yakın üzerine bırakalım bir taşım kaynasın söndürelim. 


Afiyet olsun.
Kapuska Yemeği Tarifi 
                               Nursevince

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !