Patatesli Tortilla Tarifi

Patatesli Tortilla Nasıl Yapılır
Patatesli Şebit Tarifi
Patatesli Bazlama Tarifi
Patatesli Lavaş Ekmek Tarifi
Ev Bazlaması Yapımı
Patatesli Velibah pide (Sivas)

Geçtiğimiz pazar günü öğleden sonra oğlum işden gelince yapmıştım patatesli Bazlamaları. Bu arada oğlum sömestre tatilinde Antalya 'da Real Hipermarketlerinin içinde bulunan Burger King restaurantında işe başladı. 15 tatil boyunca işi kavrayıp , sonrasında ful çalışacak inşallah. Okulunu aksatmadan yıl sonunda da oğlumun işi hazır hayırlısı ile. İlk gününde onu seveceği hamur işe ile karşılamak istedim. Aynı gün komşularımla Afyon Bükme böreği yapmamıza rağmen evde Patatesli Tortilalar oğlum ve eşim için hazırlandı.Bir ismininde Velibah olduğunu öğrendim.
Mayalı hamur işleri konusunda açıkcası pasta tariflerimden daha başarılı olduğuma inanıyorum.
Bazlama tarifimde bloğumda eski fotolarımda var. Dilerseniz Ev usulü Sade Bazlama tarifime Tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Diğer içli ve kapalı D şeklindeki içli bazlama tarifi içinde Tıklayınız . 
Pazılı İçli Bazlamalarımda burada. 
Patatesli Bazlamanın bu şekilde yapım fikrini bana Zeymuran cafe de gördüğüm şahane fotoları ile ve güzel ayrıntılı anlatımı ile Cansu hanım vermişti. 
Ben kendi hamurum , kendi tarifimle  biraz daha ince açarak Tortilla , şebit, lavaş tarzı yapmak istedim. 
Patatesli Bazlama Tortilla ,Velibah için Malzemeler
Yarım paket yaş hamur mayası (20 gr)
5-6 su bardağı elenmiş un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
tuz 
İç malzeme için 
Haşlanmış 5-6 adet patates
kuru soğan sıvı yağda kavrulur ve haşlanmış patatesler ezilerek yada rendelenerek soğanla birlikde kavrulur ılık halde bekletilir. Tuz eklenir.
Dilerseniz karabiber, pul biber , ince kıyım maydanoz ilave edilir.



Patatesli Tortilla İnce ekmek Nasıl Yapılır
  • Yaş maya derin bir kapda sıvı malzemelerle buluşturulur ve kenarına toz şeker ilave edilir. Üzerine 2 çorba kaşığı un dökülür 5 dk bu şekilde bekletilir. 
  • Elimizle karıştırmaya başlanır tuz eklenir ve elenmiş un yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulur.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülür ve mayalanması beklenir. 
  • Patatesli içimiz hazırlanır. Ilık kalması sağlanır. Kurumaması için üzeri örtülür ve yuvarlak toplar yapılır . Ayrı ayrı hazırlanır.
  •  Mayalanan hamurdan tenis topu kadar bezeler alınır ve hafif unlu tezgahta çay tabağı kadar açılır. Ortasına patates bezesi konulur . Hamurun uçları birleştirilerek kapatılır.(bu aşamada dilerseniz hepsini hazırlayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz ) Üzerine avuç içimizle bastırılır ve merdana ile hafif dokunuşlarla bazlama büyüklüğünce açılır. Tavada pişirilecekse tavanızın büyüklüğünü geçmemeli.
  • İç malzemesi yağlı olduğundan ben tavayı yağlamadım. Bazlamaların üzerlerinede yağ sürmedim. Servis esnasında dilerseniz tereyağ sürebilirsiniz.
  • Bazlama ,Tortilla ,Velibah ince ekmeklerimizi arkalı önlü orta ısılı ocakda pişiriyor ve üst üste alıyoruz. Nefis Tortilla ekmeklerimiz yenmeğe hazır. Afiyet olsun.                                            

Not: Patatesi hamurumuzun içersine alıp ağzını topladınız ve avuç içinizle hamura bastırdınız . Bu şekilde bir tepsiye yumakların hepsini hazırlayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Açma ve pişirme işleminide yemek zamanı yapar sıcak sıcak servis edersiniz.

Patatesli Tortilla Nasıl Yapılır
Patatesli Şebit Tarifi
Patatesli Bazlama Tarifi
Patatesli Lavaş Ekmek Tarifi
Ev Bazlaması Yapımı
Patatesli Velibah Pide
                                                     Nursevince


Yorum Gönder

13 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş ilk fırsatta deneyeceğim.Hayırlı cumalar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. nursevincim oğlun hoşgelmiş sefa getirmiş...işleri ras gitsin inş...maşallah büyümüşte işe gider olmuş...:) çocuklar göz açıp kapayana kadar büyüyorlar.:) Allah bahtlarını açık etsin..

    bazlama bizim evinde baştacı ama ben bayadır yapmıyorum..helde patatesli tam benim sevdiğim gibi...:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık harika olmuşlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.

    "Patatesli Tortilla" İlk defa ismini duyduğum bir çeşit hamur işi. Kullandığınız malzemeler ve pişmiş haliyle çok güzel görünüyor. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Ben birazcık da "Tortilla" isminin nereden geldiğin merak ettim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Bey aslında ben bu tür isimleri sizinde anladığınız gibi etiket olarak kullanıyorum. Yorumlarınızda sizde bu etiketlemeyi kullanıyorsunuz :) Şöyleki.. Tarifin isminin altındaki diğer başlıklarda da bir etiketleme yapılmıştır. İsanyolca da Turtacık gibi, Amerikada Aslında mayasız ince ekmekcik anlamında .. Türkiye'de bazlama ekmeğinin çok incesidir. Aslında bizce bazlamadır. :) teşekkür ederim.

      Sil
  5. Çok teşekkürler arkadaşlar :))

    YanıtlaSil
  6. Canım çok güzel olmuş deneyeceğim ellerine sağlık sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Benim yaptigim Velibah tarifine benziyor ama biraz daha kalini olmus, böylede deneyim , güzel bir tarif ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende incemi oldu diyordum. Demek kalın olmuş. Velibah da sonradan öğrendim. Yapıcam inşallah. senin ekmekler var daha sırada. Alman ekmekleri.

      Sil
  8. Nursevin hanım merhaba bazlama kalın değil tam kararında olmuş aslında. bazlama ekmek daha kalın olarak yapılan şekli olup ılıbaht ya da velibaht lavaş ekmeği gibi incecik yapılır ikisinin arasındaki fark kalınlıkları veya incelikleridir diyeyim bu nedenle yaptığınız bazlama ekmek başarılı.ismine velibaht ya da ılıbaht deseydiniz incecik olması gerekiyor derdim ama isim doğru .yapılış aşamaları doğru.ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olduğu belli.. bir an önce bu tortillayı denemek istiyorum.. dediğin gibi Bazlama.. biz de AKHİSAR DA BEZDİRME derdik... devamlı yapılırdı.. çocukken biz bu kadar çok çeşit yoktu ki.. şimdi herkes şanslı.. AYNUR YILDIZ KARATAŞ..

    YanıtlaSil
  10. Çok farklı bir tarif. deneyeceğim. Evdekiler eminim çok beğenecekler.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !