Bilinen Lezzet Artık Mutfağınızda

Bilinen Lezzet Artık Mutfağınızda

                                                                                       
Bilinen Lezzet Artık Mutfağınızda
Herkesin ortak ve severek yediği bazı lezzetler vardır. Bu lezzetler öyle klasikleşmiştir ki, pastanede, cafede, marketlerde rahatlıkla bulabiliriz. Talep arttıkça daha çok üretilen bu lezzetlerden birisi de un kurabiyesidir. Un kurabiyesi deyince yediden yetmişe herkes tadının vazgeçilmez olduğunu bilir. Ancak un kurabiyesinin de yapımı oldukça önemlidir. Dışarıdan aldığınız hazır un kurabiyelerine ne kadar güvenebilirsiniz ki? O nedenle evde kendi ellerinizle un kurabiyesi yapımını öğrenmelisiniz. Biz size bu konuda yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç un kurabiyesi tarifi paylaşmak istiyoruz. Tariflerimiz ne kadar birbirine benziyor olsa da içine lezzet katmak sizin elinizde.
Un Kurabiyesi Tarifi
·        Malzemeler
·        1 bardak süt
·        1/2 kg. şeker
·        250 gr. eritilmiş tereyağı veya margarin
·        4 yumurta
·        Bir tatlı kaşığı karbonat
·        1 kg. un
Yapılışı
Süt ile şeker karıştırılır. Buna eritilmiş tereyağını ilave ediyoruz. Tereyağı çok sıcak değilse içine teker teker yumurtaları kırıyoruz. Una karbonat karıştırılıyor ve önceden yapılan karışımla karıştırıp hamur haline getirilir. Hamur yoğrulduktan sonra, iki elle yuvarlanarak uzatılır ve bir baston durumuna getirilir. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kesilip her parça iki avuç arasında yuvarlanır ve çok hafif bir biçimde yassılaştırıldıktan sonra yağlanmış, unlanmış tepsiye ikişer parmak arayla dizilir. Kurabiyenin tepe noktaları bıçakla artı işareti şeklinde bir santim uzunluğunda kesilir. Fırın orta derecede ısıtıldıktan sonra tepsi içine konur ve fırının derecesi yarı yarıya azaltılır. Yarım saat kadar pişirildikten sonra tepsi fırından çıkarılır ve kurabiyeler bir tabağa aktarılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
                                 

Basit ve kolay bulunan malzemelerle yapılan bu un kurabiyesi, lezzete kısa yoldan ulaşmanızı da sağlayacak. Mutfak konusunda henüz ilk deneyimlerinizi yaşıyorsanız, un kurabiyesi iyi bir başlangıç olabilir. Çocuklarında severek yediği bir lezzet olan un kurabiyesi, her ev hanımının bilmesi gereken bir tatlıdır.
Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
·        3,5 su bardağı un
·        1 tatlı kaşığı kabartma tozu
·        250 gr. tereyağı
·        1 adet yumurtanın akı
·        4 çorba kaşığı tozşeker
·        10-15 adet ceviz
·        Yarım çay bardağı pudraşekeri
Yapılışı
Unu, kabartma tozu ile birlikte eleyelim. Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta akını ve şekeri çırpalım. Ardından un ve kabartma tozu karışımını ekleyip, yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Cevizleri ortadan 2'ye, daha sonra 4'e bölüp hamura ekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım (her kurabiyeye ceviz denk gelecek şekilde koparalım). Yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip, servis yapalım.
Bu un kurabiyemizin malzemelerinde ise ceviz kullanarak, farklı bir tat denemek istedik. Oldukça hoş ve lezzetli bir un kurabiyesi elde edebileceğimiz bu tarifimiz ile bilinen un kurabiyesi anlayışını yıkmak istedik. Çünkü temel malzemelerle yapılan bu kurabiyenin içerisine istediğiniz lezzetlerden koyarak farklı bir tat elde edebilirsiniz.
Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
·        2 adet yumurta
·        4 yemek kasığı pudra sekeri
·        1 paket kabartma tozu
·        yarım paket margarin
·        aldıgı kadar un
·        1 paket vanilya
·        Üzeri icin hindistan cevizi
Yapılışı
İlk önce oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve pudra şekerini iyice krem kıvamına gelene kadar yoğurun. Ardından yumurtanın birinin beyazını üzeri için ayırın. Diğerlerini hamurun içine ekleyip ve yoğurmaya devam edin. Ardından kabartma tozunu vanilya ve unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp önce yumurta akına ardından hindistan cevizi rendesine batırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servise hazır.
                                                                                                             

Başka bir un kurabiyesiyle daha karşı karşıyayız. Klasik, bilinen ve herkesin evinde bulunan malzemelerle yapılan un kurabiyesine şekil vermek bizim elimizde. Bu nedenle değişik tariflerle un kurabiyemizi lezzetlendirebiliriz. Bu un kurabiyesi tarifimizde öne çıkan özellik ise hindistan cevizi kullanılmış olması.
Un kurabiyesi klasikleşmiş tatlar arasında yer alır ve her zaman kolaylıkla yapılabilir. Bizler de sizlere hem klasik tarifini hem de modern tariflerini verdik. Beğendiğiniz ve hoşunuza giden birisini yapabilir, daha fazlası içinse afiyetle.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde ayrıca çok sayıda yemek tarifleri de sizleri bekliyor. 

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !