Kahvaltılarınızı Süsleyecek 5 Leziz Reçel Tarifi

Meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılarak yapılan bir tür tatlı olan reçeller kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir.Meyvelerin şekerde bekletileren kaynatılması mantığına dayanan reçel bir çok meyveden ve sebzeden yapılabilir.İşte damağınızda tat bırakacak farklı meyvelerden yapılmış leziz reçel tarifleri.

Nar Reçeli

nar receli nasil yapilir[1]
Belki de şimdiye kadar tatmadığınız bir reçel türü.Narın ekşi tadını tatlandırarak konuklarınıza farklı bir lezzet sunabilirsiniz.Nasıl yapılır derseniz nar reçeli tarifi adlı yazıya bakabilirsiniz.

Ayva Reçeli

ayva receli tarifi[1]
Bildiğiniz gibi ayva çok zor yenen bir meyve ve gerçekten iyisini bulmak da bazen zor olabiliyor.Bir çok faydası da olan ayva reçeli yine kahvaltılıklarınızda yer verebileceğiniz lezzetlerden.Ayva reçeli tarifi ise diğer reçel türleri aynı.

Karpuz Kabuğu Reçeli

cabuk karpuz kabugu receli nasıl yapilir[1]
Belki de adını yeni duyduğunuz ve hadi canım ondan da reçel yapılır mı diyeceğiniz yeni bir reçel tarifi.Diğer türlere göre biraz daha çabuk yapabilirsiniz.Karpuz kabuğu reçeli, misafirlerinizi şaşırtmak ve onların damaklarında farklı bir lezzet bırakmak için harika bir alternatif olacaktır.

Patlıcan Reçeli

Patlican receli Tarifi  nasil yapilir[1]
Sizleri yine şaşırtmaya devam ediyorum :).Patlıcanın da reçeli olur mu demeyin.Patlıcan reçeli tarifi diğer reçel tariflerine benzer fakat biraz farklı ek ürünler koymak gerekiyor.En can alıcı noktası ise sönmüş kireç kullanımı.Patlıcanlarınız sönmüş kireç dolu kabta beklemeli.Daha fazlası için patlıcan reçeli tarifi konusuna göz atabilirsiniz.

Çilek Reçeli

Listemin sonunda hepinizin tattığı çilek reçeli yer alıyor.Hormonlu olanları marketlerde yerini alıyor olsa da mevsiminde organik olarak alacağınız çileklerden çok daha farklı çilek reçeli yapabilirsiniz.
Son Sözler
Yukarıdaki reçel türlerine ilaveten elbette vişne reçeli, kayısı reçeli, şeftali reçeli gibi farklı türler de mevcut.Peki siz hangisini daha çok seviyorsunuz ?
--> Bu yazı şehrinisa sitesi yazarı tarafından yazılmıştır.Şehrinisa moda, magazin ve yemek konularında yazılara yer veren bir blogtur.
Tags

Yorum Gönder

6 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Nefisss.. reçelleri çok severim zaten.. hele o narlı kıpkırmızı off.. ne yakışır bir lokma peynirin üzerine.. ellerine sağlık hamarat ablam..

    YanıtlaSil
  2. Turunç Reçeli , bergamut ve portakal reçelini çok seviyorum.Son günlerde Sarı kiraz reçelide favorom .
    Şehrinisablog yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. kızarmış ekmek ve reçel tereyağı üzeri olursa hatta daha da leziz:) Ellerinize sağlık nefisler.

    YanıtlaSil
  4. Nar reçeli ve patlıcan reçeli merak ettiklerim arasında yerini aldı,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Nefiss hepsi birbirinden lezzetli ellerine sağlık, sağlıklı günlerde afiyetle tüketin inşallah..

    YanıtlaSil
  6. güzel bir blog yazısı olmuş kendimi Avrupalı bir blogger yazısı okurken buldum , bu tarz yazıları blogu daha da hoşlaştırıyor, bende ne zamandır bu tarz yazılar yazıyorum ama başlık önemli çarpıcı yazanın ellerine sağlık Reçel tarifleri harika sevgiler

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !