Brokolinin 9 Saglik Yararı

Brokolinin 9 Sağlık Yararları Nelerdir 

                               
 Johns Hopkins Üniversitesi brokolinin yüzde 60 oranında tümörlerin gelişimini önlediğini gösteren bir kanser çalışması yayınladı ve daha sonra tam olarak yüzde 75 oran ile tümörün boyutunu azaltmaya yardımcı olduğu açıklandı.
Bu bulgu sadece brokolinin birçok sağlık yararlarının arasından biridir. Brokoli faydalarıarasında en çok bilinen ise enerji vermesidir. Aşağıda brokolinin sağlık için 9 yararı detaylı şekilde anlatılmıştır.
  1. Kanser Önleme
Brokoli, anti-kanser bileşiği sülforafan içine işleyen glukorafanin içerir. Bu bileşik, H. pylori, yüksek mide kanseri riskini artırdığı tespit edilen bir bakteridir. Ayrıca, brokoli indol-3-karbinolü ile güçlü bir antioksidan bileşikten oluşur. Bu bileşik meme, serviks ve prostat kanserinin büyümesine engel olur. Anti-kanserojen içermesi de kanseri engelleyen bir yapıdır. Aynı zamanda karaciğer fonksiyonlarını düzenler. Brokoli kanser mücadele eden karnabahar, Brüksel lahanası ve lahana gibi diğer sebzelerden daha fazla bağışıklık artırıcı özelliğe sahiptir.
  1. Kolesterol Azaltma
Birçok tüm sebze gibi, brokoli vücudunuzun kolesterolünü azaltan doğal lif ile doludur.
  1. Alerji Reaksiyonu ve Enflamasyon Azaltma
Brokoli kaempferol ve izotiyosiyanatlar barındır. Bunun dışında anti-inflamatuar fito besin bileşenlerinin zengin bir kaynağıdır. Araştırmalara göre vücut üzerinde allerji ile ilgili maddelerin etkisini azaltmak için kaempferol yeteneğinden yararlanılır. Brokoli bile iyi bir anti-enflamatuar olarak bilinen omega-3 yağ asitlerini de önemli miktarda barındırır.
  1. Güçlü Antioksidan
Tüm turpgillerden ve sebzelerden daha yoğun C vitamini kaynağı olan brokoli, ayrıca C vitamini için gerekli flavonoidler için etkili bir geri dönüşüm sağlar. Brokolide yer alan konsantre diğer güçlü antioksidanlar, zeaksantin, beta-karoten ve lutein karotenoidlerdir.
  1. Kemik Sağlığı
Brokoli kemik sağlığı ve osteoporoz gelişimi için önemli olan, kalsiyum ve vitamin K bakımından yüksek seviyede ihtiva eder.
  1. Kalp Sağlığı
Esas olarak da sülforafanın anti-enflamatuar özellikleri ileizosiyanatlar (ITCS), kronik kan şekeri sorunlarında iltihabı neden olabilen kan damarı astarları için bazı hasarları önler ve hasar oluştuysa tamir eder.
  1. Detoksifikasyon
Glukorafanin, glukobrassisin ve gluconasturtiin aktivasyonu, nötralizasyon ve istenmeyen kirletici maddelerin ortadan kaldırılması da dahil olmak üzere vücudun detoks sürecinde tüm adımlar için brokolide özel fitobesinler bulunur. Brokoli aynı zamanda genetik düzeyde detoks sürecini kontrole yardımcı izotiyosiyanatları içerir.
  1. Diyete Yardım
Brokoli akıllı karbonhidrat ve sindirime yardımcı olan lif ile kaplıdır. Kabızlığı önler, kan şekeri düşüklüğü korur ve aşırı yemeyi azaltır. Ayrıca, brokoli içinde bir fincan pirinç veya bir bardak mısır kadar protein vardır.
  1. Vücudu Alkali Eder
Birçok sebze gibi, brokoli vücudunuzu daha az asidik tutmanıza yardımcı olur. Asidin yol açacağı vücut üzerinde bir tehlikelerden sizi korur ve denge sağlar.
Brokoli tüketilmesi pek tercih edilmeyen bir besin kaynağıdır. Kokusu nedeniyle sevilmese de mutlaka mutfaklarda yer alması gerekir. Aynı özellikteki diğer besinler için tıklayın. Brokolinin sağladığı yararları birkaç besini aynı zamanda tüketerek elde edebilirsiniz.

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bu kadar sağlıklı bir besini, mutfağımıza yeterince almadığımızı düşünüyorum... Daha çok tüketmeliyiz...

    YanıtlaSil
  2. Çok seviyorum ama evdekiler sevmediği için çok fazla tüketemiyorum. ama her halini seviyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok sevdiğimiz bir sebzedir Brokoli.. hele doğru pişirilirse lezzetine doyum olmaz.. sevgiler ablcm

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !