Sucuk Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir


Sucuk Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir 


Ülkemizde sucuk tüketimi çok fazladır. Kahvaltı sofralarından sulu yemeklere, mangallardan sandviçlere kadar neredeyse her yerde tüketime uygun olan sucuklar bu özelliği nedeniyle tüm mutfaklara girebilmektedir.
                                                          

Sucuklar özellikle manda ya da sığır etlerin kıyılması ile yapılır. 
Kıyılan manda ya da sığır eti içerisine çeşitli baharatlar ve kuyruk yağı eklenir. Fermente olarak ya da ısıl işlem görerek tüketime hazır hale getirilir. Her kesimden insanın severek tükettiği sucukları alırken dikkat edilmesi gereken noktaları vardır.

İyi bir sucuk seçebilmek için bazı noktaları bilmek hem paranızın çöpe gitmemesine hem de güzel bir sucuk tüketmenize vesile olmaktadır. Bu yüzden kasabınızdan ya da marketten fark etmeksizin sucuk alırken bazı şeylere dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle fermente mi ısıl işlem mi gören sucuk türünden alacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Sucuk üretiminde bu iki yöntem arasında hiçbir fark bulunmamaktadır.
Aynı şekilde sucuk tüketiminde de hiçbir fark yaratmamaktadır.


Alınacak Sucuğa Dikkat!
Fermente doğal yöntemlerle yani kendi kendine kurumaya bırakılan sucuklar için kullanılan bir kelimedir. Işıl işlem görmüş ise tüketime hazırlanma sürecini hızlandırmak için belli bir sıcaklıkta bekletilen sucuklar için kullanılan bir kelimedir. Fakat bazı kişiler doğallığa önem verdikleri için bunları bilerek karar vermelidir. Alacağınız sucukların nasıl üretildiği (fermente ya da ısıl işlem gören) mutlaka belirtilmelidir. Bu konuda Florya Sucukları yardımcınız olabilir.

Alınacak sucuklarda mutlaka etiket ve içindekiler kısmı bulunmalıdır. Etiket bulunması hangi üretici firmadan ürün aldığınızı bilmek adına çok önemlidir ve güvenilir marka seçmeniz yararınızadır. İçindekiler kısmı ise ne yediğinizi bilmeniz için önemlidir. Örneğin fermente olarak hazırlanan sucuklarda et proteini en az %16, yağ oranı en çok %40, PH değeri en çok 5,4 ve nem oranının en çok %50 olması gerekmektedir. Bunun üzerinde ya da altında olan değerler varsa bu ürünü almamanız gerekmektedir.
Alacağınız sucuğun yumuşak olan orta kısmı kesilirken bıçağınıza bulaşmamalıdır. Sucuğunuz ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Sucuğunuz pişirilirken aşırı yağ bırakmaması gerekmektedir ve piştikten sonra sucuğunuzun yağının çok çabuk donmaması gerekmektedir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !