Hurma Tatlısı

Hurma Tatlısı Tarifi, 

Sivas yöresine ait bu tatlı tarifimide Komşum Bilgin hanım dan yardım alarak yaptım. İçsiz kalbura bastı gibi olan Hurma tatlımız ismini şeklinden almış. 
Tarifimiz mi? Buyrun..



Hurma Tatlısı MALZEMELER:
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

Hamuru için: 
1 paket margarin 250 gr. 
yarım paket tereyağ 125 gr.
1 kahvefincanı su
1 yumurta
1 pk. kabartma tozu
Yarım limonun suyu
4-5 Su bardağı un


Hurma Tatlısı Yapılışı: Şerbet malzemelerimizi ocağa kaynamaya bıralıyoruz. Margarin ve tereyağını sahanda eritip karıştırarak 15 dakika kaynatıyoruz. Margarinin suyunu çekmesi için bu gerekli.Yağı ocakdan alıyoruz ve 1 Fincan suyu dökerek ılışlıyoruz. Yoğurma kabımıza alıp iyice ılımasını bekliyoruz. Kabartma tozunu atıp üzerine birkaç damla limon suyu sıkıyoruz. Biraz karıştırıyor ve yumurtamızı kırıyoruz.Unu yavaş yavaş ilave edip elimize yapışmayan yağlı bir hamur elde ediyoruz. Hamurun durumuna göre un ilavesi yapılabilir.





Hamurumuzu hazırladıkdan sonra Hamura, hurma şeklini veriyoruz ve parmaklarınızla tutup bir kalbur teline bastırıyoruz. Hurmanın tersini iyice bastırarak çevirip fırın tepsimize diziyoruz.





 190 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz Sıcak hurmalara soğuk Şerbetin bir kısmını bir kepçe yardımıyla döküyoruz. On dakika sonra kalan Şerbetide döküp hurmaların şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun.

Sivas Yöresi Hurma Tatlısı,
Not: www.yemekgurmesi.com sayfasına yüklediğim tariflerimden biridir. Hiçbir şekilde Kopyala/ yapıştır yapılmamıştır. Yeniden emek vererek yazılmıştır.
Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. çok güzel görünüyor elinize sağlık tatlı kıyır kıyırmı oluyor acaba

    YanıtlaSil
  2. evet. Kıyır kıyır oluyor ve hiç yumuşamıyor. durdukçada güzelleşiyor.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !