Sultan Lokumu Sarması Tarifi

Sultan Lokumu Tarifi

Bu tarifi defalarca yaptım ve hiç başka türlüsünü yapmak içimden gelmedi. İçersine Muz konulabilir. Ceviz , fındık sepelenebilir. Hindistan cevizi ile kaplanabilir. Ama benim misafirlerim ve evdekiler çocuklar, çocuk kalabilenler hep böyle istediler. Buyurun o halde Bu çok kolay ve lezziz tarifime. Tarif için arkadaşım Seher 'e çok teşekkür ederim.



Sultan Lokumu için malzemeler:

1,5 Paket kakaolu Petibör bisküvi
1 paket sade krem şanti
1 Su bardağı Şanti için süt.

Ara Kreması için:


1 kğ süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
1 küçük Tadım damla sakızı

Sultan Lokumu Yapılışı:

 Petibör bisküvileri parçalayalım ve robotta çok ince çektirelim. Uzun cam tepsiye döşeyelim. incecik yayalım ve üzerine avuç içimizle bastıralım. 





Krem şantimizi paketteki tarife göre yapıp buzdolabına koyalım.
Krema malzemelerimizi sakız hariç pişirme tenceremize koyalım. Kısık ateşde Yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Koyulaşıp göz göz olduğunda tadım damla sakızının yarısını atalım erisin. Kremayı biraz ılınınca çok soğumadan. Petibör bisküvilerin üzerine çok dikkatli bir sıra takip ederek yavaş ve ince bir şekilde dökelim. Spatula ile düzeltelim.Birkaç saat soğumaya bırakalım. Soğuyunca krem şantimizide üzerine yayalım. Bu şekilde buz dolabında bekletelim. Mümkünse ertesi gün enlemesine belli aralıklarla keselim ve kestiğimiz şeritleri bir ucundan tutarak rulo yaparak saralım. sardıklarımızı servis tabağımıza alalım. 
Arzumuza göre süsleyelim. Afiyet olsun.



not: İsterseniz Ruloları ortadan ikiye keserek yan yatırabilir. isterseniz yarısını renkli krem şanti ile yapabilirsiniz. Tepsinin altında kalan çekilmiş bisküvi ununu bir cam kavanoza saklayıp bir dahaki sefere kullanabilirsiniz. 
     Sultan Lokumu Tarifi
                                                       Nursevince                                                                             

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !