Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi

Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi ,

Merhabalar ,
Hemen hemen her sabah ekmek almak için gittiğimiz Ekmek Büfesinden Simit ve popaçada alırız genellikle. Bu sabah hafta sonu kahvaltınız benden olsun dedim bizimkilere. Dışarı çıkmayıda istemedi canım. Erken uyanıp yürüyüşe çıkıyordum ama Poğaça yapıp onlar uyanana kadar süpriz yapmak istedim. Fırından gelen kokularla uyandılar. Cici Yiğen de gelince kahvaltımız hazırdı. Birazda büyük yiğene verdik Duru kızımızı bıraktı ağbisi mis gibi poğaçalardan yemesin mi?
Yumuşacık Poğaçalarımız katkısız ve nefiss oldu.
Bakalım hamurunu nasıl yoğurmuşuz.

Patatesli Pamuk Poğaça Malzemeleri:
7 su bardağı un
1 pk. İnsant Maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
İsteğe bağlı 1 çorba kaşığı MaviHaşhaş

İç malzemesi:
2 adet iri Haşlanmış patates
1 küçük kuru soğan
baharatlar , tuz
isteğe bağlı maydanoz
Bir yemek kaşığı zeytinyağı


Öncelikle iç malzememizi hazırlayalım.Kuru soğanı rendeleyelim,zeytinyağında soteleyelim. Rendelediğimiz haşlanmış patateside içersine katıp karıştıralım .Kimyon , karabiber, pul biber ve tuzunuda ilave edip bir süre kavurup .Soğumaya bırakalım.
Hamurun Yoğurulması :
6 su bardağı Unumuzu ayrı bir kaba dökelim. İnsant mayayı direk içersine katıp karıştıralım. Toz şekeri ve tuzunuda katıp karıştıralım. Arzuya göre Haşhaş ilave edelim.
Derin bir yoğurma kabına Sıvı malzemeleride katıp karıştıralım ve unumuzu yavaş yavaş ilave edelim. Gayet yumuşak ve ele yapışan bir hamur olacak. 1 bardak unu en son gerekirse ellerimizin hamurunu temizlerken sıyırırken kullanalım. Hamuru güzelce yoğuralım yoğurdukça ellerimizdeki yapışkanlık gidecektir.
En az 1 saat üzerini kapatıp ılık bir ortamda mayalandıralım.
Ayrıca Burdan Hamur nasıl mayalanır bakabilirsiniz.


Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı:

Fırın tepsimizi çok hafif yağlıyalım. Hamurdan mandalin büyüklüğünde parçalar alıp avuç içimizde açalım ve ortasına patates koyup D harfi şeklinde kapatalım. Biraz yuvarlayıp elimizde düzeltelim. Kapalı yeri tepsiye gelecek şekilde dizelim. Yumurta sarısını çatal yardımı ile çırpalım ve 2 damla zeytinyağı ilave edelim. Poğaçaların üzerine sürüp Fırına verelim.200 derecede üzerleri kızarana kadar pişsin. Fırında bekletmeden alalım üzerine bir sofra örtüsü örterek bir süre sonra servise alalım.Afiyet olsun.



Patatesli Pamuk Poğaça Tarifi,
                                                          Nursevin'ce

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !