Tombik Kurabiye Tarifi

Tombik Kurabiye Tarifi,

Sevgili takipçilerimizden Şükriye Seyis Gönderdiler bu tarifi onun anlatımı ile aynen yayınlıyorum. Ben Şükriye'yi bu kurabiyelerle tanımıştım. Kendisi sayfamızda yorum yapar yapmaz Şükriye kurabiyelerinden istiyorum dedim. Sağolsun. Gönderdi hemen Çok teşekkürler Şükriye.



Tombik kurabiyelerim
1 yumurta,
150 gr margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao,
aldığı kadar un.
YAPILIŞI
yumurta ve margarini iyice yoğuralım sonra kakao hariç bütün malzemeleri karıştıralım yumuşak bir hamur elde edelim.(Gayet yumuşak olmalı un çok konulursa hamur çatlar )

Sonra hamuru ikiye bölüp kakaoyu ilave edip tekrar yoğuralım. Hamur hazır olduktan sonra bezelere bölüp önce kakaolu hamuru açıp sonra beyaz hamuru açıp üst üste koyalım.

Rulo şeklinde saralım. 15 dk dolapta bekletip çarpraz şeklinde keselim tepsiye düzüp 170 derecede pişirelim..


Tombik Kurabiye Tarifi
                                           Şükriye Seyis
Tags

Yorum Gönder

6 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Mis gibi kokular geldi. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. kurabiyeler çok şık görüntüsü tadı da kesin öyledir keşke fotolarla aşamalı yayınlasan nursevin abla tarifleri ya lütfenn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarif hediye bir tarif. Ben zaten tariflerimi hep fotolarla aşamalı aşamalı yyınlıyorum canım. Çok teşekkürler. Eğer yaparsam söz ayrıca tarifi aşamalı yayınlıyacağım..

      Sil
  3. Bu tarifi aynen uyguladım ama açması mümkün olmuyor hamur hemen dağılıyor birbirini tutmuyor bu şekli vermesi çok zor buna yakın bi şekil vermeye çalıştım şu an fırında tadını bilmiyorum inşaallah yaptığıma değmiştir yinede teşekkür ediyorum tarif için acaba hamura çok az birşey süt yada 1-2 kaşık su katılsaydı daha birbirini tutan bir hamur olurmuydu hamur işinde acemi biriside değilim neden böyle oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar hanım çok üzüldüm. Zira bu tarif bana ait değil ve hemen siizn için tarifin sahibine durumu ileteceğim. :( size bilgi vereceğim.

      Sil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !