Dereotlu ve Maydanozlu Poğaça Tarifi

Dereotlu ve Maydanozlu Poğaça  Nasıl yapılır?

Güzel bir pazar gününden merhabalar. İşler güçler hiç bitmiyor ara sıra buraya oturup kaçamaklar yapıyorum. Çok yorgunda olsam , sıkıntılıda, burda bloğları gezinirken yeni şeyler keşfederken zaman akıp geçiveriyor. Aman ihmalede gelmiyor. Bir işin ucundan tutmuşken yapmasan da olmuyor herşey birbirine bağlı. Bir bakıyorum saatler yok olmuş gidiyorlar. Hepimize en önemlisi sağlık diliyorum. Sağlıkla herşey oluyor.
İşde bu poğaçalarıda komşumun kızı Diş hekimi Güzel Serpil hanım yaptı. Aynı zamanda benimde diş hekimim Serpil PEKER. Annesine getirmişdi. Yumuşacıklardı çok beğendim. Hemen tarifini aldım. Fotoğraf makinemde görüntüledi.



Dereotlu ve Maydanozlu Poğaça için Malzemeler:

1 su bardağı peynir suyu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2 pk. kabartma tozu
2,5 -3 su bardağı un(Alabildiğine göre)
1 Yumurta beyazı içine ,sarısı üzerine ..
1 küçük kase Siyah zeytin

Dereotlu ve Maydanozlu Poğaça Yapılışı:

Öncelikle unumuzu eleyelim. Yoğurt ve peynir suyunu (hazır aldığımız peynir paketlerindeki suyu biriktirip kullanabilirsiniz. ) yoğurma kabımıza alalım.Sırası ile Zeytin hariç diğer malzemeleri içersine karıştıralım. Maydanoz ve dereotunu çok ince kıyalım . Unumuzu yavaş yavaş ilave edelim. Hamur yumuşak kulak memesi kıvamında olunca dinlendirelim. Yumurta sarısına bir çay kaşığı zeytinyağı döküp çırpalım. 
Hamurdan pinpon topu büyükklüğünde parçalar alıp avuç içimizde açalım ortasına bir tane çekirdeği alınmış zeytin tanesi yerleştirelim. (Hazır satılan yuvarlak dilimlenmiş siyah zeytinlerden de olabilir. )
Elimizle hamuru zeytinin üzerine kenarlardan doğru kapatıp yuvarlıyalım. Hafif yağlanmış fırın tepsimize yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. 
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.  180 derecede ayarladığımız fırına sürelim. Üzerleri kızarana kadar orta rafda pişirelim. Afiyet olsun.



Dereotlu ve Maydanozlu Poğaça Tarifi
                                                   Nursevince

Yorum Gönder

8 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !