Etli Bulgur Pilavı Tarifi

Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgurun faydalarını artık hepimiz bilsekde hatırlamakda yarar var diye düşünüyorum.  B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor açısından zengin olan bulgur baklagillerle pişdiğinde, örneğin kırmızı mercimek gibi besin değeri daha çok artıyormuş.Rengi açıldıkça değeri düşüyormuş. Çünkü daha çok işlem görüyor ve besin değeri azalıyormuş.

Çoğunlukla tercihimi bulgur pilavından yana yapıyorum. Bu defa kemik kaynattım ve tamamen kemik suyu ile ve kemiklerin üzerindeki etlerden yararlanarak pilavımı yaptım. O kadar lezzetli olduki hazır tabletlerin lezzetini aratmadı.

 Etli Bulgur Pilavı için Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3-4 adet Kemikli et
1 baş kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
4 Su bardağı kadar su

Etli Bulgur Pilavı Yapılışı:
Kemikli etimizi düdüklü tencereye koyup 4 su bardağı su ,tuz ile pişirelim.Pişirme tenceremize tereyağını atıp eritelim.Kuru soğanı ince kıyım doğrayalım ve soteleyelim. Pişen kemikli eti Suyunun içersinden alıp suyu süzelim. 
Sotelediğimiz soğanların üzerine et suyunu dökelim. 
Bulguru ayıklayıp yıkayalım. Kaynayan et suyunun tuzunu kontrol edelim.Gerekirse ilave edip Bulguru içersine salalım. Birkez karıştırıp ocağı kısalım. Bulgur suyunu çekince ocağı kapatalım.Dinlendirelim.
Kemiklerin üzerindeki etleri ayıklayıp didikleyelim.Büyük bir kasenin dibine etleri döşeyelim üzerine bulgur pilavını dökelim. Bastıralım ve servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirelim.
Etli bulgur pilavımız servise hazır.
İsterseniz eti tamamen pilavın içersine karıştırabilir haşlanmış nohutda ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Etli Bulgur Pilavı Tarifi
                                        Nursevince

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ellerinize sağlık enfes gözüküyor

    YanıtlaSil
  2. Harika yemekler, emeklerinize sağlık. Tariflerinizden faydalanıyoruz yemeklerimizi yaparken. Bu bulguru da çok beğendim, deneyeceğiz Allah nasip ederse. Teşekkürler. g-)

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !