Tariflerin Enfes Yemeklerin Adresi

PATLICANLA YAPILAN EN GÜZEL YEMEK 

Dünya mutfağı her yöreden farklı tatlarla zenginleşmiştir. Özellikle bizim kültürümüz olan Türk mutfağı oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Her yörenin kendine has tatları ve lezzetleri vardır ve bu lezzetler tek mutfakta harmanlanarak çok zengin bir yemek kültürü oluşturur. Türk yemek kültürü hem tatlılar hem zeytinyağlı hem et yemekleri vs. oldukça zengin bir kültüre sahip olduğu için yemek yapmayı ve yemek yemeyi seven insanlar bu konuda kesinlikle zorluk çekmeyecektir. Ama çok bilinen bir yemeği her kültür kendine göre farklı şekillerde yorumlayabilir. Ancak bu farklılar her açıdan bir zenginlik katacaktır Türk mutfağına. Günümüzde farklı lezzetlerin yapılışına ulaşmak çok kolay. Özellikle son yıllarda internetin hayatımıza erişimi sayesinde istediğimiz her tarife kolayca ulaşabiliriz.

Yemek tarifleri üzerine kurulmuş yüzlerce internet sitesi mevcutken bir insanın ben bu yemeğin yapılışını bilmiyorum demesi biraz tuhaf kaçabilir. Bugün biz de nacizhane çok yönlü bir lezzetten bahsetmeye çalışacağız. Bu lezzet nedir diye soranlara hemen adını söyleyeyim hünkar beğendi. İsmi de kendisi kadar çok hoş ve iştah açıcı olan bu yemeğimiz bize Osmanlıdan yadigar kalan en leziz et yemeklerimizdendir. Hünkarbeğendi hem içeriği hem de görünüşü ve sunumu itibarı ile herkesin iştahını kabartacak cinsten bir lezzettir. Etle yapılan bir yemek olması bakımından da et obur olan kişilerin damak tadına uyacak bir lezzet. Şimdi bu yemeğin nasıl yapıldığına gelecek olursak ilk iş olarak malzemeleri saymakla işe başlayabiliriz. Malzemeler de ilk sırayı dana kıymamız alıyor.

Dananın en lezzetli kısmından 250 gram dana etini kasaptan tedarik ediyoruz. Dana eti yerine sevenler kuzu eti de tercih edebilir. Bunun dışında yemeğimizin ikinci ana malzemesi olan 3 adet iri boy patlıcanı hazırlıyoruz. Yine bütün yemeklerin olmazsa olmazı 1 adet kuru soğanımızı da unutmayalım. Yemeğimize renk ve tat katacak 2 adet domatesimiz ve 3 adet sivri biberimizde hazır bulunsun. Bunun dışında bir tatlı kaşığı domates salçamızı tuz biber Ayçiçek yağı ve suyumuzu da malzeme listesine ekleyebiliriz. Bu anlattığım kısımlar etlerin hallolması için gereklidir. Ayrıca bir de bu yemeğin beğendi kısmı olduğu için bu konuya da kısaca değinelim. Öncelikle elimizdeki patlıcanları közleme işleminden geçirmemiz gerekiyor. Beğendisi için diğer malzemeler 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı soğuk süt 1 fincan kadar rendelenmiş kaşar peyniri ve yine tuz karabiber çiçek yağı.

Şimdi yapılışına geçebiliriz. Öncelikle küp doğranan etlerimizi tencere de yağımızla kavuruyoruz ve daha sonra üzerine ince olarak doğranan soğanları ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra salçamızı ve sıcak suyumuzu da ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Ocaktan indirmeye yakında domates ve biberleri ekliyoruz. Son işlem olarak tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz. Beğendisi için öncelikle közlenmiş bulunan patlıcanlarımızı soyup küp şeklinde doğruyoruz. Daha sonra tencereye çiçek yağını koyup unu kavuruyoruz ve patlıcanları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra soğuk sütü ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini de kattıktan sonra en son kaşar peynirini ekleyip beğendiyi pişirmiş bulunuyoruz. Kıvamı tam tutmadıysa süt veya soğuk su ilave edebilirsiniz. Beğendiyi servis tabağına alıp ortasına çukur açarak etleri yerleştiriyoruz ve kendi arzumuza göre süsleyip servis ediyoruz.

Size elimden geldiğince beğendinin tarifini vermeye çalıştım ama itiraf edeyim benim de yaralandığım kaynak bir internet sitesi. Tariflerin.net isimli internet sitesinden dilediğiniz bütün yemek tariflerine kolayca ulaşabilirsiniz. Çünkü herkesin gezip görerek öğrenmeye imkanı olmadığı için bu gibi siteler bizim gibi ev hanımları ve yemek yapmayı seven insanlar için eşi bulunmaz bir nimet. Bu siteden dilediğiniz yörenin yemek tariflerine ve yapılışına kadar birçok ayrıntısına tek tıkla ulaşabilmeniz mümkün.

Üstelik bu sitede var olan tarifler her geçen gün güncellenerek birçok yeni lezzetler eklenmektedir. Kimse bu yemeklerden mahrum kalmak istemez. Zaman ve fırsat bulan herkes yemek yapmak gibi insanı rahatlatan bir terapi yöntemi daha bulamaz ve bu site bize fazla uğraşmadan dilediğimiz lezzetleri ayağımıza kadar getiriyor.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !