Bugün Ne Pişirmek İstersiniz

Bugün Ne Pişirmek İstersiniz?


İster çalışsın, ister ev hanımı olsun bütün kadınlar bilir ki o günün ilk sorusu “bugün ne yemek yapsam?” dır. Eğer devamlı ve düzenli yemek yapıyorsanız pek çok tarife bakmanıza gerek bile kalmadan yemek yapabilir, misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Ancak devamlı aynı şeyleri yapmak da bazen size çok sıkıcı gelebilir.
                                                 


Aslında her şeyin bir modası olduğu gibi, yemeklerin de artık modası var. Türk mutfağı, yeni malzemelerin eklenmesi ile birlikte dünya mutfağı ile birlikte değişim ve gelişim gösteriyor. Televizyonlarda yayınlanan yemek programları takip ediliyor, dergiler her ay çok değişik tariflerle okuyucularına ulaşıyor. Ancak çağımız internet çağı, dolayısıyla aslında aradığınız bütün tarifler internette elinizin altında mevcut bulunuyor. Böylece tarifleri vakit ayırarak not almanız, biriktirmeniz de gerekmiyor.

İlk yayınlanan yemek dergilerinden birisi olan Lezzet Dergisi’nin internet adresi olan lezzet.com.tr, size unuttuğunuz veya aradığınız tüm yemek, çorba, tatlı tuzlu kurabiye, pasta, börek gibi tariflerin yanı sıra, hiç denemediğiniz yeni tariflerle de tanışma fırsatı sunuyor. Siteye girdiğinizde ilk göze çarpan; aradığınız tarifler bölümündeki detaylandırma oluyor. Evinizdeki malzemelere, hazırlama ve pişirme için gereken süreye ve kişi sayısına göre tarif arayabileceğiniz gibi, dilerseniz rastgele tarif de isteyebiliyorsunuz.

Bir alt bölümde ise çok daha detaylı bir arama motoru bulunuyor. Bu bölümde isterseniz kullanıcılar tarafından en çok beğenilen tarifleri inceleyebiliyorsunuz, isterseniz mevsimine göre malzemelerle ne pişirebileceğinizi buluyorsunuz. Ayrıca Türkiye ve Dünya mutfaklarının klasik yemek tarifleri de bu bölümde yer alıyor.

Püf noktaları bölümü ise çok önemli, çünkü bu bölümde yemek hazırlarken daha lezzetli olması için aklınıza bile gelmeyecek kolaylıklar size anlatılıyor. Bir de önemli şeflerin özel tariflerinin yer aldığı “misafir odası” bölümü var. Bu bölümde ünlü şeflerin sizin için hazırladığı yemeklerin videolarını izleyebiliyorsunuz.
                                                                               
Peki diyelim ki sizin çok beğenilen bir tarifiniz var ve paylaşmak istiyorsunuz. Bu halde yapmanız gereken, önce siteye üye olmak, daha sonra da tarifinizi talimatlara uygun olarak göndermek veya videonuzu eklemek. Bunu bir blog yazısı haline de dönüştürebilirsiniz. Bu tarif eğer editör onayından geçerse sitede yayınlanıyor. Böylece belki de binlerce kişi sizin tarifinizle misafirlerini ağırlayabiliyor. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !