Fırında Köfte

Fırında Köfte
Farklı malzemelerle buluşarak fırınlandığında birbirinden lezzetli tariflere dönüşebilen köfte, Türk mutfağının tartışmasız en sevilen et yemekleri arasındadır.

İÇERİK 41:
İyi bir fırında köfte yapmanın olmazsa olmazı, iyi hazırlanmış köfte harcı ve şekil verildikten sonra bu harcın en az iki saat dinlendirilmesidir. Harcı için; üçte biri dana, üçte biri koyun ve üçte biri de yağ olan kıymaya, süt ile ıslatılmış ve yumuşayınca sıkılmış ekmek parçaları eklenir. Süt yoksa ekmekler su ile ıslatılıp sıkılır ve köfte harcına bir kaşık yoğurt eklenir. Rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, tuz, karabiber, kimyon, çok az tarçın ve ince kıyılmış maydanoz ilavesi ile çok iyi yoğrularak şekil verilir. Elinizde yuvarlayarak, her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yassılaştırmak, yüzeyinin eşit pişmesi için önemlidir. Şekil verilen köfteler, buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Bu şekilde hazırlanmış köfteleri her çeşit köfteli çorba ve yemekte kullanabilirsiniz. Köfteniz bereketli olsun isterseniz harcına patates, havuç gibi sebzeleri rendeleyerek ekleyebilirsiniz; fakat etin tadını ön plana çıkarmak istiyorsanız ekmek miktarını azaltıp sebzeleri de gözden çıkarmalısınız.
Fırında Kuru Köfte
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz köftelerin üzerine biraz yağ gezdirin ve fırınlayın. Pişme süresince bir kez köfteleri ters çevirebilirsiniz. İsterseniz pişirirken yanına baharatlanmış ve yağlanmış patates dilimleri de koyabilirsiniz. Fırında köfte; çorba, pilav, salata eşliğinde ya da makarna ve ayran ile servis edilebilir.  Ekmek arası köfte olarak tüketmek için de köfteleri marul, domates, soğan ve maydanoz ile sandviç yapabilir; ketçap, mayonez ekleyerek nefis lezzetlere ulaşabilirsiniz.
Fırında İzmir Köfte
Fırın tepsisine dizilmiş köfte ve patates dilimlerinin üzerine yağ gezdirilir ve fırınlanır. Pişmesine yakın salçalı su ve tereyağı eklenir; en üste de dilimlenmiş domates ve biber koyulup tekrar fırınlanır. Türk mutfağının lezzet dolu ve en pratik misafir yemeği olarak kabul edilebilecek İzmir köfteyi, tereyağı ve tavuk suyu ile pişirilmiş pirinç pilavı ve cacık ile servis edebilirsiniz.
Fırında Hasan Paşa Köfte
Çukur tabak şekli verilmiş köfteler, üzerlerine sıvı yağ gezdirilerek fırınlanır. Pişmesine yakın köftelerin çukurlarına patates püresi ve kaşar peyniri koyulur, tepsiye salçalı su ve tereyağı eklenir; yemek tekrar fırınlanır. Çok sulu bir yemek olmadığından yanına bol domatesli bulgur pilavı ya da patlıcanlı pilav gibi nemli bir pilav seçilmesi önerilir.
Fırında Sebzeli Köfte
Fırın tepsisine köfte, patlıcan ve kabak dilimleri ortada boşluk kalacak şekilde dizilir ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber serpilir. Köftelerin pişmesine yakın tepsinin ortasındaki boşluğa küçük doğranmış domates, yeşil biber ve kırmızı biber konulur. İçine defne yaprağı atılmış ve kaynatılmış salçalı su karışımı, köfte ve sebzelerin üzerlerine gezdirilir ve yemek tekrar fırınlanır.

Knorr’un http://www.herkessofraya.com/ adresine göz atarak çok sayıda köfteli yemek tarifine ulaşabilir; yemek davetleriniz için güzel seçimler yapabilirsiniz.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !