Dondurmali İrmik Tatlisi

Rüya Gibi Bir Tatlı Deneyimi: Dondurmalı İrmik Tatlısı

Her mevsim tüketilen, irmiğin en güzel hali dondurmalı irmik tatlısı pratik yapımı ve unutulmaz lezzeti ile Türk mutfaklarında en çok yapılan tatlılardan bir tanesidir. Sıcak irmik ve buz gibi dondurmanın mükemmel buluşmasının ürünü olan irmik tatlısı için farklı bir sunum hazırlayarak sevdiklerinize görsel şölen yaşatabilirsiniz. Geleneksel tereyağlı irmik helvasının hoş kokusu ve tadı içinizi ısıtırken, krema kıvamını alan kaymaklı dondurmanın eşsiz tadı ferahlık ve hafif bir tat sunar. Konuklarınıza bambaşka bir tatlı deneyimi sunmanız için ideal seçeneklerden biri olan bu tatlıyı kısa sürede hazırlayıp servis edebilirsiniz.

Farklı şekillerde hazırlayabileceğiniz tatlı için en çok tercih edilen tariflerden biri üzeri çam fıstığı ile süslenen dondurmalı irmik tatlısıdır. Diğer bir alternatif olarak, tatlınızı ceviz ve tarçın ile de servis edebilirsiniz. Helva için en çok tercih edilen yağ çeşidi doğal tereyağı olsa da, evinizde bulundurduğunuz malzemelere göre, tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz. Aynı şekilde süt yerine su da kullanılabilir. Tatlınıza asıl farklılık ve lezzet katacak olan ana malzeme olan dondurmayı ise kaymaklı olan çeşitlerden kullanmanız tavsiye edilir. Bu sayede dayanılmaz kaymak tadı ve kokusu tatlınızda bambaşka bir etki yaratır.
Malzemeler:
-500 g irmik (3.5 su bardağı)
-1.5 su bardağı su
-3 su bardağı süt
-250 g tereyağı
-2 su bardağı toz şeker
-Ceviz
-Tarçın
                                                
Hazırlanışı:
1. Tereyağı bir tencereye alın ve orta ateşte eritin. Yağ tamamen eridikten sonra üzerine belirtilen miktarda irmik ekleyerek kavurun.
2. İrmik, altın sarısı rengini alıp koku vermeye başlayana kadar karıştırma işlemine devam edin.
3. Ayrı bir tencerede su ve süt karışımının içine şeker ekleyin ve malzemeleri kaynatın. Sıvı karışımınız kaynayıp şerbet haline geldikten sonra kavurduğunuz irmiğin içerisine yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. İrmik helvanız bir süre sonra sıvıyı çekip yoğun bir kıvam alır. İstediğiniz kıvama geldikten sonra irmik helvanızı ateşten alabilirsiniz.
5. Küçük, çukur bir kasenin içerisine irmik helvanızı ortası boş kalacak şekilde doldurun. Helvayı bir kaşık yardımıyla doldurduktan sonra kolayca dağılmaması için hafifçe bastırın.
6. Boş kalan orta kısmı kaymaklı dondurma ile doldurduktan sonra, servis tabağına ters çevirerek servis edin.
7. Helvanızın üzerini tarçın ve ceviz ile süsleyerek lezzetine katkıda bulunabilirsiniz. Tatlınızı hazırladıktan sonra hızlıca servis etmeniz önerilir. Sıcak ve soğuğun ortak noktada buluştuğu irmik tatlısı konuklarınız için unutulmaz bir ikram olabilir.
Daha fazla pratik ve lezzetli tatlı tarifi için Carte d’Or’un Tatlı Tarifleri sayfasına da göz atabilirsiniz: http://www.cartedor.com.tr/tarifler/
Afiyet olsun.

Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bayılırım ben buna muhteşem ikili

    YanıtlaSil
  2. ben de çok seviyorum, yapması da kolay... Elinize sağlık
    Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !