Patates Salatasının En Güzel Hali

Patates Salatasının En Güzel Hali

Özel günlerimizde, doğum günlerimizde, komşular arasında yapılan günlerde ve akşamüstü çayın yanına şöyle hem doyurucu hem de pratik olarak ne yapsam diye düşündüğümüzde hepimizin aklına eminim ki üst sıralarda patates salatası gelir. Hem lezzeti hem de damaklarda kalan o muhteşem tadı ile patatesin her türlüsünü severim. Ama en çok salatasını. Elimde aslında birçok tarif var ama her zaman yeniliklere de açığım. Böylelikle neyi en çok sevdiğim de ortaya çıkmış oluyor. Eskiden kulaktan kulağa yayılan tarifleri denerdim. Oysa artık internet en büyük rahatlık. Bu sefer hiç kimse için değil tamamen kendim için patates tarifi bakıyordum ki yemek.com sitesinin patates salatası tarifini gördüm. Özellikle benim gibi soslu her tür şeye bir ilginiz varsa mutlaka denemeniz gereken bir tarif. Ana maddeleri duruyor elbet ama eklenen diğer malzemeler de oldukça lezzet katmış.
                                                   

Malzemeler
4 adet patates
4 dal taze soğan (Hem kuru hem taze soğan mı demeyin sakın enfes bir tat ortaya çıkıyor)
1 adet büyük boy kırmızı soğan (En lezzetli hali kesinlikle kırmızı soğan ile )
Kurutulmuş domates (Ben bol miktarda koydum çok severim)
Maydanoz, dereotu, nane (Sevme durumunuza göre ekleyebilir, çıkarabilirsiniz. Ben bol bol kullandım)
1 diş sarımsak (Her şeye yakışıyor)
1 tatlı kaşığı kapari (Eğer denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim)
3 yemek kaşığı zeytinyağı (Bu oran kesinlikle yeterli. Eğer siz de yağ oranını ayarlayamıyorsanız bu tam sizlik)
2 adet limon suyu ( O mayhoş tada bayılanlar için ideal ölçü)
1 tatlı kaşığı balsamik sirke
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra haşlayanlar varmış. Tavsiyem kesinlikle böyle yapmamanız. Hem patatesin mevcut tadını alıyor hem de o vitamini suya karışıp yok oluyor. Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Bıçakla istediğimiz boyutta kestikten sonra kabın içine alıyoruz.
Kuru ve taze soğanı halka şeklinde doğradıktan sonra sarımsağı da rendeliyoruz.
Salatanın içine konacak sosları teker teker değil, mümkünse hepsini bir kapta karıştırıp koymakta fayda var. Hem lezzetler birbirine çok daha güzel karışır hem de her yere eşit miktarda dağılır. Bu sebeple limon suyu, zeytinyağı, sirke, pul biber, tuz ve sarımsağı bir kap içerisinde karıştırıyoruz.
Yeşillikleri de kıydıktan sonra hepsini patatesler ile karıştırıyoruz ve bu enfes patates salatası tarifini midemize doğru uzun bir yolcuğa çıkartıyoruz.
Eğer siz de benim gibi yemek yapmaya meraklıysanız ya da yeni öğreniyorsanız yemek.com  Youtube https://www.youtube.com/yemekcom kanalını mutlaka takip etmelisiniz. Sosyal medya hesapları üzerinden sık sık yarışmalar düzenleyen yemek.com instagram sayfası aradığınız geleneksel ve orijinal tariflerin hepsini size sunuyor. https://www.instagram.com/yemekcom/
Sevdiklerinizin kalbine giden yol midelerinden geçer. O halde hepimize bol aşklı ve bol yemekli günler.
Afiyet olsun. 
Tags

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !