Damat Bogan Kurabiye Tarifi

Damat Boğan Kurabiye Nasıl Yapılır


Sosyal medya aracılığıyla tanıdığım iki kız kardeşin kurduğu www.evdeborek.com yemek tarifleri sunan, görsel ve içerik açısından zengin bir internet sitesi. Geçen gün bu siteyi incelerken en çok beğenilen tariflerine göz gezdirdim. Gözüme Damat Boğan Kurabiye çarptı. Daha önce nişastalı kurabiyeler yapmıştım ancak bu kurabiyenin resmini gördüğümde bir de bu tarifi uygulamak istedim.
                                                                       


Malzemeler
Bir tepsi çıkıyor

5 çorba kaşığı tereyağ

Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
2,5 su bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu

Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine pudra şekerini döküp bir adet yumurta kırdıktan sonra yarım paket kabartma tozunu da ekleyip güzelce çırpıyoruz. Ben biraz da vanilya ekledim. Yarım su bardağı un ekleyip bir bardak da nişasta ekledikten sonra elimle yoğurmaya başladım. Hafifçe yoğurarak kalan nişastayı da hamura yedirdim. Kulak memesinden sert bir hamur elde ettim. Toplar yapıp tepsiye dizip 160 derecede yaklaşık 20 dakika pişirdim. Renklerinin beyaz olması için kızarmalarını beklemeden fırından çıkardım.

Sonuç aynı Evdebörek Yemek Tarifleri internet sitesindeki gibi oldu. Fazla tatlı olmayan, mutlaka çay ile tüketilmesi gereken bu kurabiye adı gibi gerçekten yerken boğazı biraz tıkıyor. Geleneksel bir tarifi günümüze taşıyan bu iki kız kardeşe teşekkür ediyorum.

Damat Boğan Kurabiye Tarifi

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. ellerinize saglik cok güzel görünüyor eminim tadida nefistir

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !