Yalancı İşkembe Çorbası

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi,

İskembesiz İşkembe Çorbası

Merhabalar , günlük koşuşturmanın içinde fırsat buldukça buraya oturup gün içersinde mutfağımdan gelen kokuları  , resmetmeye ve sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Bugün yine anne tariflerimden birini paylaşacağım. 
Akşamcı çorbası tabir edilen işkembeyi İşkembesiz yemek isteyenler için. Bu tadı seviyor fakat İşkembe sevmiyorsanız tam size göre buyrun o halde tarifimiz. 


Yalancı İşkembe Çorbası İçin Malzemeler:

1 küçük kase Kıyma
2 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı Üzüm sirkesi
2 diş sarımsak
Tereyağ , tuz, kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yalancı İşkembe Çorbası Nasıl Pişirilir? 

Tenceremize 1 çorba kaşığı zeytinyağını dökelim ve kıymamızı güzelce kısık ateşde yavaş yavaş kavuralım. İyice kavrulunca üzerine 3 su bardağı kadar su ilave edip (ben et suyu ekledim) tuzunu atalım ve kaynamaya bırakalım. 
Diğer tarafda derin bir kasede yumurta ve yoğurdu katıp çatalla yada bir çırpıcı yardımı ile çırparak özleştirelim. 2 Çorba kaşığı unumuzuda katıp bir çay bardağı kadar su ilave ederek gerekirse blender yardımı ile karıştıralım. 


Sarımsağı dövelim içersine sirkeyide katıp hazırladığımız sıvı karışıma ilave edelim.Ocağımızı kapatalım. Çorbamızın ağzı açık olsun biraz ılısın. Hazırladığımız karışımı çorbamızıa yavaş yavaş ilave edeceğiz. Fakat kesik kesik ve ekşi bir tad vermemesi için öncelikle Çorbamızdan bir kepçe su alıp hazırladığımız sıvı karışımın içersine bir tarafdan çatalla karıştırarak döküyoruzki iki sıvı birbirine alışsın. Ilıklaşsın. Bir kepçe daha alıp aynı işlemi yapıyoruz. Yavaş yavaş artık çorbamıza ilave  edebiliriz. ( Bütün terbiyeli çorbalarda ılışlama işlemini böyle yapmanızı öneririm.) 
Karıştırarak tarhana çorbası pişirir gibi pişirelim . Çorba koyu kıvam alacaktır. Kendi damak zevkinize göre kaynar su ilave edebilir. Çorbanın kıvamını ayarlıyabilirsiniz. 


Yalancı İşkembe Çorbamız Hazır. Afiyet olsun. Servis için üzerine  tereyağlı kırmızı biber yakabilirsiniz. Müthiş birşey oldu. Denemenizi öneririm. 

                                                        Nursevin'ce
Tags

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bu tam bizlik bir çorba olmuş..Eşim bayılır işkembe çorbasına..Ben hiç sevmem..Bu tariflr orta yolu bulabiliriz sanırım:)Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !