Yeşil Mercimek Çorbası

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi,

En sevdiğim Çorbalardan biridir. Yeşil mercimeğin her türlü yemeğini ve pilavların içinde de çok severim. Aslında Çorbadan çok yemeğe benzer Benim Çorbam. Ayrıca;
 1 kilo mercimek, 1 kilo etteki ve 1 kilo buğday ekmeğindeki albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılar. 




Yeşil Mercimek Çorbası  için Malzemeler:


1 Büyük Çay bardağı Yeşil mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Pul biber
2 Yemek kaşığı Un
Tuz, karabiber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı


Yeşil Mercimek Çorbası Yapılışı:

Yeşil Mercimeği geceden yada 2 saat kadar önce ılık suda ıslatalım.  Bu arada kuru soğanı rendeleyelim. Zeytin yağını bir tavaya döküp soğanı karamelize edelim. Biber salçasını ve tuz karabiber de ilave edip karıştıralım. 1 çay bardağı kadar su döküp pişirelim. Kuru Nanemizi atıp ocağımızı kapatalım.
Kuru olarak teflon bir tavada 2 yemek kaşığı unu kavuralım. Ocağın altı fazla açık olmasın ve unumuz kokusu çıkana kadar kavrulsun. 
Yeşil mercimekleri süzelim ve kontrol edelim , gerekirse ayıklayalım. 2 Su bardağı kadar ılık tuzlu suda  sarımsaklarıda atarak  haşlayalım.  1 su bardağı ( et suyu) Su daha ilave edelim .Yeşil mercimek ılımış olacak ve yavaş yavaş tarhana ilave eder gibi unumuzu karıştırarak dökeceğiz. Un hiç topaklanmayacak , karıştırdıkça eriyip çorbanın içerisinde dağılacak. 
Hazır olan soğanlı sosumuzuda çorbaya ilave edip karıştırmaya devam edeceğiz. Çorbamız koyu bir kıvam alacaktır. Arzunuza göre bu koyuluğu kaynar su ilave ederek ayarlayabilirsiniz. 




Koku vermesi için eğer et suyu kullanmadıysanız 1 yemek kaşığı sıcak çorbanıza tereyağ ilave etmenizi öneririm. Afiyet Olsun.
Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
                                                                    Nursevince

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !