Kolay ve Çabuk Börek Tarifi

Kolay ve Çabuk Börek Tarifi

Tabiki nasıl? Milföy hamuru ile. En çok çalışan hanımlara yarayacak türden. Yoruldum artık ne yapsam diyorsanız . Milföy hamuru ile dilediğiniz iç malzemeden Talaş böreği tadında bir börek yapabilirsiniz. Sadece dondurucunuzdan Milföyü eksik etmeyin yeter. Benim çocukluğumda annem SANA böreği yapardı. Hamurları açar yağlar , katlar ,dolaba koyar, tekrar açar ,sonra yağlar , tekrar açar. Şimdi bizler ne rahatız .Bazen rahat batsada. Bu güzelliklerin kıymetini Bilip yaşamakdan zevk alalım değilmi?

Milföy böreğimiz için Malzemeler:
20 adet Milföy hamuru ,1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek. Çörek otu , yada susam
İç malzememiz. 
Ben mantı içi hazırladım. Kuru soğanı rendeledim ve kıyma ile karıştırıp tuz, karabiber ilave ettim.
Beyaz peynire maydanoz doğrayıp yapılabilir, patates haşlanıp yapılabilir, garnitürlü ve parça etli , mantarlı yapılabilir.


Kolay ve Çabuk Börek Tarifi YAPILIŞI:

Milföyleri dondurucudan çıkartıp yumuşamasını beklerken iç malzememizi hazırlayalım. Tezgahımızı çok hafif unlayıp milföyün bir karesini  koyalım ve içersine iç malzememizden ortasına gelecek şekilde bir kaşık ilave edelim. İki sağ ve sol kenarlarını hafif katlıyalım iç malzememize doğru ve ön arka da kalan hamuruda malzememizin üzerine  kapatıp kapatılan kısım fırın tepsimize gelecek şekilde yerleştirelim. Ben tepsimi yağlamıyorum. Hatta kıymayı kavurmadan yapma sebebimde yağı yeterli olduğundan. Milföy hamurları yeterince yağlı oluyor zaten.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam istersek çörekotu sepeliyelim. 180 - 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.


Kolay ve Çabuk Börek Tarifi


Kolay ve Çabuk Börek Tarifi
Nursevince 

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Benim dolabımda sürekli acil durum lar için milföy bulunur. İster tatlı olarak ister tuzlu olarak kullanılması büyük rahatlık.

    YanıtlaSil
  2. Milföy Özellikle çalışanlar için bencede büyük rahatlık. Ayrıca nedense çocuklarda çok seviyor.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !