Pişi Tarifi

Pişi Nasıl Yapılır

Çocukluğumuzda Sahurlarda genellikle Lokma yapardı annem. Tuzlu lokma tabiki. Erkenden kalkar kızartıp evdeki diğer fertleri uyandırırdık ve kahvaltı niteliğinde sahur yemeklerimiz olurdu.Ne güzeldi o günler herşey kalabalıkla oluyormuş meğer. Kurulmuş saat gibiydim çocukluğumda bile sorumluluk sahibiymişim herkesden önce ben uyanır ve anneme yardım ederdim. Mutfak işi denilince ilk sıradaydım.:)) Ama pişi daha bir güzel olurdu. Annemde pek güzel yapar. Ben yapıncada fena olmuyor hani.. 
İşde tarifim. 

Hamur yoğurmak çok önemli. !!


Pişi Tarifi için Malzemeler:
Yarım paket yaş maya (21 gr)
1,5 su bardağı ılık süt
Alabildiği kadar un diyeceğim. Ben unu yavaş yavaş ilave ediyorum. Öncelikle 4 su bardağı elenmiş un .
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çorba kaşığı toz şeker 
3 su bardağı sıvı yağ Kızartmak için.

Pişi hamuru nasıl yoğurulur?

*Yarım paket yaş mayamızı derin bir yoğurma kabının içersine bırakalım . Ilık sütümüzüde yavaş yavaş üzerine boşaltalım. Toz şeker ilave edelim. Kenarından direk mayanın üzerine gelmesin.2 yemek kaşığıda unu tam mayanın üzerine gelecek şekilde dökelim.
*Bu şekilde mayanın köpürüp erimesini ve üzerine döktüğümüz unun çatlamasını bekleyelim.
Tuzumuzu atalım ve yavaş yavaş un ilavemiz ile yoğurmaya başlıyalım. Yumuşak bir hamur olsun ve elimize yapışsın. Elimizi ara sıra una batırıp hamuru toparlıyabiliriz. Yeterince yoğurduğumuz zaman yine elimizi sıvı yağa batırarak hamuru toparlar ve üzerini temiz bir mutfak havlusu ile örtüp ılık ortamda bekletiriz. 
1-2 Saat sonra hamur 2-3 katı kabarıp mayalanmış olacaktır. Üzerine parmağınızı batırın eğer çukur kalıyorsa mayalanmış demektir. 



Kızartma tavamıza Sıvı yağımızı dökelim. Harlı ateşde altını yakalım ve tezgahımızı hamur açacak kadar yağlıyalım. Hamurdan küçük parçalar kopartıp tezgahta elimizle açalım. Bu arada bir kaseye sıvı yağ alıp elimizi ara sıra bu yağa batıralımki hamurumuz toplanmasın ve kolay açılsın. 
Ortasına parmağımızla bir delik açalım , eğer istersek çörek otuna batıralım ve bol kızgın yağda her tarafı yağa değecek şekilde yağ çektirmeden 2 taraflı kızartalım. 
Kağıt havlu üzerine alalım. Fazla yağlarını emdirelim. Peynir , salatalık ve arzu ettiğiniz yeşilliklerle , Domates dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.


Pişi Tarifi
pişi nasıl yapılır
Kandil tarifleri4

                                               Nursevince

Yorum Gönder

7 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Tarifinizi denedim nefissss oldu daha once baska denemem de olmustu ama hic guzel olmamisti. pisi sevmeyen esim bile cok begendi.

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için sonsuz teşekkürler. Bir Kimlik Seçin yazan yerde Adı/ url yazar oraya isim yazabilirsiniz. Çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık.. Eşinizede sizede afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. meraba abla allah nasip ederse yarin pisi yapicam kandil diye,ama benim ilk pisi yapisim olacak o yuzden bikac sorum olcak..kuru maya kullansam olurmu birde ben cok olsun istiyorum acaba bu tariften ne kadar cikar???

    YanıtlaSil
  4. Güngör hanım. Mail aldım önce bu yorumu ve bende mail olarak cevap yazmıştım. Buraya Yorum yeni geldi.
    INSANT maya bilirsiniz. Eritilmeden direk hamura katılır ve yoğurulur. Eğer çok yapacaksanız ölçüleri 2 ye katlayınız.
    Insant maya değilde. KURU boncuk gibi mayadan kullanacaksanız onu aynen yaş mayada olduğu gibi toz şekerle birlikde eritmelisiniz. Kuru mayada da 2 çorba kaşığı yeterli ve yine ölçüler 2 katı. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. daha öncede pişi yaptım ama bu tarifle harika oldu ben tariflerimde hiç süt koymamıştım komşularımada dağıttım allah kabul etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Demek sizde çok güzel yoğurdunuz. Sütü su ile karışıkda yapabilirsiniz aslında. ALLAH kabul etsin. Fraklı yanıtla bölümünde anonimden yazarak isminizide ekleyebilirsiniz.

      Sil
  6. Tarifiniz harika oluyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !