Sarı Kiraz Reçeli Tarifi

Sarı Kiraz Reçeli Tarifi,

Sarı Kiraz reçeli ilk kez iş hayatımda iş arkadaşımın annesinden yemiştim. Konya taraflarında yapıldığını biliyordum.Bizim yaylamız Konya Ermenek yolu üzerinde. Ayy Ermenek dedimde aklıma geldi. Yolunuz düşerse mutlaka Etliekmek yemelisiniz. Ben görmedim böyle birşey. Çıtır çıtır bir pide. Etliekmek . Neyse konumuz şimdi Sarı Kiraz reçeli. Aynen diğer reçeller gibi aslında ama daha sert ve  narenciye reçelleri gibi benim çok hoşuma gidiyor. Buyrun tarifime. 



Sarı Kiraz Reçeli için Malzemeler:

2 kğ Sarı kiraz
7 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu

Sarı Kiraz Reçeli Yapımı:



Kirazlarımızı yıkayalım ve sap kısımlarını alalım. Mümkünse çekirdeklerini çıkartalım. Pişirme tenceremize akşamdan doldurup üzerine toz şekeri dökelim. Ertesi gün önce harlı, kaynara çıkınca az kısık ateşde pişirelim. Toz şeker eridiğinde delikli bir kepçe ile kirazları başka bir kaba aktaralım . 1 limonun suyunu şerbetine döküp koyu kıvam alana kadar kaynatalım.İstediğiniz kıvamı anlamak için kaynarken başka bir tabağa alıp soğutun ve kıvamını soğukken kontrol edin. Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri de delikli kepçe yardımı ile alabilirsiniz. Kirazları tekrar şerbetin içersine döküp 5 dk. daha kaynatalım ve ocağımızı kapatıp soğumaya alalım. Reçelerimizi ağzı sıkıca kapalı bir cam kavonoza dolduralım. Afiyet olsun. 



Sarı Kiraz Reçeli Tarifi,

                                                      Nursevin'ce 

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. aaa bak şimdi aklıma geldi. annemlerde yapıp iki kavanoz kaldırmıştım. ben bunun tarifini neden paylaşmadım ki. iyiki aklıma getirdiniz. düşünün yoğunluğumun haddini. elinize sağlık yine her zamanki gibi muhteşem olmuş bal gibi

    YanıtlaSil
  2. Elif hanımcığım. Hemen paylaşın bence. Tam zamanı. teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor pişilerin.. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık kahvaltı için değişik reçel çeşitleri her zaman güzel olur...))

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !