Sucuklu Kuru Fasulye Yemeği Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Yemeği 
Nasıl yapılır

İş hayatımda , iş yerlerimin birinde her Cumartesi günü Kuru fasulye günümüz olurdu. Bunu bilen herkes o gün misafirimizdi.Kalabalıkla ne güzel giderdi. Her hafta farklı yapılırdı. Bir etli, bir sucuklu. Ogünler aklıma gelir her kuru fasulye ıslattığımda. :) Kulaklaır çınlasın. O günde, o yaşamda yanımda olan herkesin.
 Genelde kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıp pişiriyoruz. Fakat haşlayarak hiç yapmadım. Ben direk yemek gibi pişiriyorum. Sucuklu Kuru fasulye ! yemeğimide bu şekilde pişirdim. 


Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir 
Malzemeler:
Kişi sayısına göre 1 çay bardağı kuru fasulye
yarım kangal sucuk
2 yemekkaşığı sıvı  yada zeytinyağı
1 büyük baş kuru soğan
1 yemek kaşığı ucu ile domates salçası
1 orta boy domates
tuz, karabiber,İsteğe bağlı sivri biber
 Yanına karışık turşu.:))

Akşamdan ayıklayıp normal çeşme suyu ile ıslattığımız Kuru fasulyeleri süzelim. Düdüklü tenceremize sıvı yağını döküp ince yemeklik doğradığımız kuru soğanları soteleyelim. Sivri biberi eğer kullanıcaksak ince ince doğrayıp soğanla beraber kavuralım. Domatesimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Tenceremize ilave edelim. Tuz, karabiber atalım. Salçamızı ve kuru fasulyemizide ilave ettikden sonra karıştırıp yine çeşme suyu verelim tenceremize.
Eğer akşam ılık su ile ıslattıysanız kuru fasulyeye yine ılık su ilave etmelisiniz. Soğuksa soğuk, zira fasulye gece ıslatıldığı suya alışır ve aynı şekilde su ile pişmek ister vede çok iyi olur. 
Düdüklü tenceremizin ağzını yeterince su ilave edince kapatalım ve ocağımızı harlı ateşde tutalım. Tencere ötünce ocağımızı az kısalım. 15 dk. sonra kapatalım. Düdüklü soğuduğunda açıp . Halka halka doğradığımız sucukları ilave ederek tekrar ocağa verip 5 dakika kadar daha kaynatalım Kuru fasulye yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Sucuklu Kuru Fasulye Yemeği Tarifi
                                                          Nursevince

Yorum Gönder

6 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bizim evde de çok sevilir. Pilav üstü kuru fasulye ve yanında da turşu nefis. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık, türk erkeklerinin en sevdiği yemek imiş :) ben de güveçte etli k fasulye pişirdim yanına bulgur pilavı :)

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Kuru fasülye çok kolay gibi görünür ama fasülye o kadar hassas ki yemeği çorba gibi yapmamak ya da dağılmasını engellemek lazım. Bizim evde hep annem yapar fasülyeyi. Ben hep bulanık yapardım. Geçende denedim tuttu. Milli yemeğimiz. :)

    Hele bir de sucuklusu... Of of. Çok severim. Harika görünüyor. Eline sağlık. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  5. Yağmur hanım. Ziyaretinize çok memnun oldum. sevgiler ve teşekkürler.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !