Taze Fasulye Kavurması Tarifi

Taze Fasulye Kavurması Tarifi,

Biz çocukken annem evimizin arka bahçesinde yetiştirirdi sebzeleri. Bu konuda az çok bilgim vardır. taze fasulye toplamasıda zordur aslında . Yetiştirmeside. Toplarken yaprakları hep dalardı kollarımı.Ama yinede biz hep yerdik. Çocukkende sadece seçerek yediğim kara baklaydı. Ama şimdi öylemi. bne oğluma sebze hiçç yediremiyorum. Kendi kendimizede olunca az yapıyorum. 
1 kğ taze fasulyenin yarısını kıymalı yada zeytinyağlı yaptıysam diğer yarısı kalmıştır onuda kavurup kaldırırım. Sonra yumurtalı pişiririm.
İşde böyle bir tarif..:))


 Malzemeler:
Yarım kğ taze fasulye
1 baş kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 domates(zorunlu değil)
tuz , karabiber
2 yumurta

Yapılışı:
taze fasulyeleri ayıklayıp küçükküçük verev verev doğruyoruz. Pişirme tenceremize sıvı yağı döküp yemeklik doğradığımız kuru soğanı soteliyoruz. Taze fasulyeleri yıkayıp süzüp  soğanlarla beraber rengi değişene kadar kavuruyoruz. Domatesin kabuğunu soyup ince doğruyortenceremize ilave edip karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ilave edip ocağı kızıyoruz ve kendi suyu ile pişiyor. 
Servis zamanı 2 yumurtayı bir kasede az tuz ile çırpıyor ve fasulye kavurmasının üzerine döküyoruz. Ama hiç karıştırmadan ve kapağı kapalı  olarak kısık ateşde pişiyor. Ocağı söndürüp tahta kaşıkla karıştırıyor ve artık servis için hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

Taze Fasulye Kavurması
                                                     Nursevince

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !