Ekşili Sulu Köfte Tarifi

Ekşili Sulu Köfte Tarifi

Merhabalar,
Ekşili Sulu Köfteyi sanıyorum sevmeyen yoktur. Terbiyelisini biz daha çok severiz. Burda vereceğim tarifde terbiyeli ve biraz katı kıvamlı .Çorba demeye dilim varmıyor bu yüzden .Doyurucu bir yemek aslında.


Ekşili Sulu Köfte İçin Malzemeler:

250 -300 gr kadar az yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç(kırıkda olabilir)
2 yumurta (biri meyanesi için)
1/2 su bardağı un
1 bütün limonun suyu
tuz
Üzerine yakmak için 1 çorba kaşığı tereyağı ve kırmızı toz biber

Ekşili Sulu Köfte Yapılışı:
Malzemelerden Pirinci ayıklayıp yıkayalım.1 yumurta, limon ve un hariç hepsini karıştırıp iyice yoğuralım.
Bir tepsiye un sepeliyelim. Yoğurduğumuz köfteden küçük parçalar kopartıp unlu tepsiye atalım. Sonra bu parçaları zaman zaman elimizi suya değdirerek yuvarlayalım. Köftelerin hepsi misket , misket olunca üzerlerine yine un sepeleyerek tepsiyi sallıyalım.Un bütün köftelere değsin ve birbirlerine yapışmasınlar. Derin bir tencereye yarısına kadar su koyalım ve kaynarken tuz ilave edelim. Köfteleri bu suya atalım. Karıştıralım.



Bir süre sonra köfteler pişecek pirinçler kabaracaktır.Köftelerimiz hiç dağılmaz korkmayın. Pişdiği zaman ocağın altını kapatalım. Terbiyesi için 1 yumurtayı limon suyu ile geniş bir tabakda   iyice çırpalım. Çorbamıza önce biraz soğuk su katalımki ılıklaşsın. Sonra tencereden 1  kepçe su alıp terbiyemize yavaş yavaş ilave edelim.Bir tarafdanda karıştıralım.Böylece yumurta kesilmeyecektir.
Bu karışımı tencereye dökelim ve karıştıralım. Ocağın altını tekrar yakalım .Yavaş yavaş karıştırarak çorbamızı bir süre daha koyulaşana kadar pişirelim.



Bir tavada tereyağını eritip kızdıralım 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber atıp eritelim. Çorbamıza servis anında dökelim. Afiyet olsun.


Ekşili Sulu Köfte Tarifi
                                                                 Nursevince

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ellerine sağlık. Benimde oğlum çok sever. Sık sık yaparım. :)))

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !