Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Nasıl yapılır?

Birgün yemek sayfalarının birinde , yeni gelin olduğunu ve eşi için nohut yemeği yapmak istediğini yazan ama düdüklü tenceresi olmadığını söyleyen bir bayan tarif almışdı. Hala merak ederim sonucu ne oldu acaba? Nohutu akşamdan ıslatmasını ve pişirmeden haşlamasını söylemişdim .Ben düdüklüde buna gerek duymuyorum ama. Tencerede pişirmek biraz daha uzun zaman alır sadece.

Kışın gelmesi Artık kuru gıdalara başlamamızdan belli mi ? Yoksa özledikmi bazı bakliyatları. Yaz ,kış da olsa yenebilecek Nohut, kuru fasulye yemeğini çok severiz. Şimdi bilmeyenler için kendimce Etli Nohut tarifimi paylaşmaya çalışacağım.

Etli Nohut Yemeği İçin Malzemeler:
1 küçük kase az yağlı kuşbaşı et
kişi sayısına göre 1 tek avuçla nohut
1 büyük boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, kırmızı biber
1-2 taze yeşil biber(isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
yada 1 çorba kaşığı dolu katı yağ
(Ben zeytinyağ kullanıyorum)

Etli Nohut Yemeği Yapılışı:

Nohutları akşamdan normal çeşme suyu ile ıslatıyoruz.
Düdüklü tenceremize zeytinyağını döküp kuşbaşı etleri 4-5 dk. kavurmaya bırakıyoruz. Soğanları da yemeklik doğrayıp kavrulmakda olan etlerin üzerine ilave edip birlikde kavuruyoruz. Taze yeşil biberleri arzuya göre doğrayıp yine hepsini birlikde karıştırıp kavuruyoruz. Domates salçası ve biber salçasınıda ilave edip karıştırıyor ve tuz, karabiber ilave ederek birlikde bir süre pişiriyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup küçük doğruyor,  pişmekde olan yemeğimizin alt sosuna karıştırıp , hemen ardından nohutlarıda katarak karıştırıyor ve 2 parmak geçecek kadar ılık su ekliyoruz.

 

Tenceremizin kapağını kapatıyor ve düdük ötdükden sonra 20 dakika orta ateşde pişiriyoruz.. Düdüklü tenceremiz soğuyunca kapağını açalım.   Afiyet olsun.



Etli Nohut Yemeği Tarifi 
                                              Nursevince

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Harika görünüyor hep kek börek olacak değil ya :) hepimiz yapıyoruz evde, ben evlendiği ilk yıllarda çok arardım yemek tariflerini :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. :) SAĞOL bERNACIĞIM..Arama motorlarında aranan her tarif olmalı bloğlardada. :)

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !