Kuzu Kol Tandır Tarifi

Kuzu Kol Tandır Nasıl Yapılır?
Kurban Bayramında herzamanki gibi Yaylamızda ve akrabalarımızla birlikdeydik. 2. gün süpriz bir misafirim geldi. 1+1 küçük dağ evimde yanan güzine soba eşliğinde sıcak bir ortamda keyifli zamanlardı.
Misafirimize bir parçalanmamış kuzu kol var ve ne yapabiliriz dediğimde hemen tarifi verdi bana. Pişirmesi uzun sürüyor ama ben böyle birşey görmedim. Eti pişirmek ne kelime et lime lime ayrılıyordu. Hakikaten tandır olsa bu kadar lezzetli olamazdı. 


Kuzu Kol Tandır İçin Malzemeler:
1 kuzu kol
yarım Türk Kahve Fincanı su.
Pişdikden sonra tuz, karabiber

Kuzu Kol Tandır Yapılışı:
Kuzu kolu ikiye bölelim ve etin temizlenecek bölümleri varsa alalım. Düdüklü tenceremize direk yerleştirelim  ağzını kapatalım.(Etiniz taze değise ve endişelenirseniz yarım fincan su koyabilirsiniz) Orta hararetli ateşde tencerenin düdüğü ötene kadar tutalım ve sonrasında ocağı çok kısalım. Gayet kısık ateşde 1,5 saat pişirelim. Tencereyi soğumaya bırakalım ve açtığımızda tuz karabiberini ilave edelim. Etimiz hiç dibine tutmuyor ve nar gibi çıkıyor. Pilav eşliğinde harika olmuşdu ve servis yaparken kemiklerini aldım.
Afiyet olsun.



Kuzu Kol Tandır Yapılışı
                                            Nursevince

Yorum Gönder

5 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ellerine sağlık canım..Ben de hiç kuzu tandır yapmadım..İlk fırsatta yapmam lazım..İyi hafta sonları diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. İyi geceler .İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  3. Nursevin Hanımcım hiç su konulmadan yapılınca et daha lif lif dağılıyor bide su konulmadan yapmanızı tavsiye ederim.... Sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. ben su koymadan yaptım canım. tedbir olsun diye korkanlara yazdım onu. parantez içindede su koymasanızda olur dedim. İlk denenmedi. tekrar yaptığımda hatta kuşbaşı pişiridm aynı şekilde hiç su koymadım. tariifni yüklemedim henüz. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Valla yeme de yanında yat. Bunu akıl eden aşçının heykelini dikmeli eşim yaptı ona bir kez daha aşık oldum.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !