Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Nasıl Yapılır

Taze fasulye dizmesi Ankara'mızın çok özel yemeğidir. Ankara doğumlu olmama rağmen yaşamadığım Ankara'nın bu özel yemeğini Bloğuma yazmayı çok istiyordum. 
Ogün Bugünmüş -:) Eşimin Taze fasulye ile arası pek iyi değildir. Fakat bu tarz dizerek ve çiğden , hiç kavurmadan ve susuz pişirdiğimden çok lezzetli oluyor ikinci öğüne kalmıyor. Umarım şık sunumlu ve lezzetli zeytinyağlı taze fasulye dizmesini sizde denersiniz. 



Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi İçin Malzemeler
Yarım kğ taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
1 çimdik toz şeker( çay kaşığı ucu ile)
Tuz, karabiber 
yarım çay bardağı su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Nasıl Yapılır

Taze fasulyeleri yıkayıp uç kısımlarını keselim ve kılçıkları varsa ayıklayalım.
Tabanı geniş bir tencereye domatesleri halka halka doğrayalım. Tencerenin orta kısmınada bir domatesi yarıdan kesip oturtalım. (Benim taze fasulyeler çok uzundu ortadan böldüm , normal uzunlukdaki  taze fasulyeyi hiç bölmeden kullanabilirsiniz) 

Domatesi merkez olarak kabul ederek taze fasulyeleri fotoğrafda görüldüğü gibi dizelim. Aralarına halka halka kuru soğan doğrayalım. Sarımsaklarıda aralarına atalım. Toz şekeri sepeliyelim. 2 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirelim. Kalan taze fasulyeleride dizelim .Domatesleride üzerine doğrayalım tuz karabiber sepeliyelim.  Kalan zeytinyağımızın üzerini su ile tamamlayıp yemeğimize dökelim.

Tencerenin üzerine varsa dolma taşını(bu fikri Keriman Diril Hanımdan aldım)  yoksa bir servis yada yemek tabağını ters çevirerek örtelim. Tencerenin kapağınıda kapatıp normal ateşde yanan ocağımıza alalım.  Kaynamaya başladığında altını kısalım. 
Yarım saat kapağını hiç açmadan Pişirmeye bırakalım. Taze fasulye kendi suyunu salacak ve domateslerinde suyu ile rahatlıkla pişecektir. 
Kontrol ederek yaklaşık 40 -45 dakika pişirelim. 

Tenceremizin üzerine  ters olarak kapak büyüklüğünde bir servis tabağı örtelim ve soğuyan tencereyi altından tutup ters çevirelim. Fasulye dizmemiz servise hazırdır. Parlaklık vermesi için üzerine 1 kaşık zeytinyağı gezdirebiliriz. 
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi Tarifi
                                           Nursevince

Yorum Gönder

10 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. zeytin yağlı fasuleyeyi bu malzemelerle yaparım ben ama böyle dizmezdim..Bunu da denemeliyim, çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Evet bende genellikle düdüklüde ve kavurmadan çiğden atarım malzemenin hepsini . Bu dizme şekli sunumu çok güzel oluyor . Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. eee, geldi tabii zamanları ;) ne iyi oldu...

    YanıtlaSil
  4. Fasulyeyi çok severim,dizilişi nakış gibi olmuş ellerinize sağlık.Selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım. Bende bir kere uğraşıp yapmıştım misafirlerime.. Ellerine sağlık.. Muhteşem görünüyor.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  6. Bende tün pisirdim perish istendi mmm nefis Eline saglik ablacim .:))))

    YanıtlaSil
  7. Taze fasulyenin bu halini ilk kez görüyorum.Akşama yemekli misafirlerim var,zeytinyağlı seçenek olarak tercih edeceğim bu tarifi,inşaallah bende bu şekilde tablo gibi bir görüntü elde edebilirim,ellerinize sağlık...Sıra geldi ana yemek arama çalışmalarıma:)

    YanıtlaSil
  8. Bu tarifi denedim iki kere çok güzel eşim de çok beğendi.Bundan sonra bu şekilde yapacam fasulye yemeğini.Tadı gerçekten süper oluyor..Ellerine sağlık Nursevin Abla..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik, bende hep dizip yaparim ama dizmeden önce biber kizartir gibi kizartiyorum, öylede denemenizi tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. İnşallah Kolestrolü düşürebilirsem öylede deneyeyim. Arkadaşlarımın çoğu kızartıyorlar ama ben kavurmuyorum bile. Dr ler sağlıklı yemeği olduğu gibi sebzeleri kavurmadan pişirmemizi öneriyorlar. yinede kızartmadan bizler vazgeçemeyiz tabii.

      Sil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !