Pirinç Pilavı Tarifi


Pirinç Pilavı  Nasıl Yapılır

Nursevince Lezzetler Sunar.. Her kadının bir soğan doğrayışı vardır derler. Aynen Pirinç pilavıda böyledir. Her kadın ayrı yapar ve eli alışmıştır. Ben tarifimi gençler ve bekarlar için hazırladım. Ayrıntılı anlatıyorum Pirinç Pilavı nasıl yapılır? 
Pilavı iyi pişiren kadın mutfakda her yemeğin hakından da gelirmiş ona göre.-:))




Sade Pirinç Pilavı için Malzemeler

 2 su bardağı Baldo Pirinç
2 Su bardağı Et veya Tavuk suyu
2 Su bardağı Kaynar su
Tuz , 1 kesme şeker , yarım limonun suyu
Zeytin Yağ

Sade Pirinç Pilavı Yapılışı
Öncelikle kaynamış su hazırlıyoruz ve 2 su bardağı Pirincimizi derin ıslama kabına döküp üzerine 2 ölçek tuz atıyoruz ve kaynar suda bekletiyoruz. En az 15 20 dk. bekletirsek çok daha iyi olur.


Zeytinyağımızı pişirme tenceremize 2 yemek kaşığı kadar döküyoruz.
Pirinçleri soğuk suyun altında hırpalamadan yıkıyoruz.Süzüyoruz. Zeytinyağımızı yakmadan pirinçleri atıyor ve tahta bir kaşıkla kavuruyoruz.Kavuruken tuzunu atarsak pirincimiz kırılmadan kavrulur. Pirinçler parlamaya başladığında rengide değişecektir. Bu aşamada şeker ve limon suyunu atalım.
2 bardak kaynar suyumuzu döküp az tuz atıyoruz .Et suyumuzda tuzlu olabileceği için burda dikkatli davranalım. Kaşığın sapı ile ileri geri ortadan pilavımızı az az karıştıralım ve son olarak kaynar et suyumuzu döküp ocağımızın altını kısalım. 
Pilavımız suyunu çekerken pişmişde olacaktır. Artık dinlendirelim. Yemek vaktine 1 saatten fazla varsa bir sofra bezine sarıp sıcak kalmasını sağlayalım. Pilavı hırpalamadan karıştırmamız çok önemli. Afiyet olsun.

Not: Ben pilavda hep aynı marka Baldo pirinç kullanıyorum. Pirinçlerin üzerini 2 parmak kadar geçen su yeterli geliyor. Ama her pirinç farklı su kaldırabilir. Bunuda yaparken anlarsınız. Pirinç pilavınız pişerken mutlaka hazırda kaynar suyunuz bulunsun.




 
Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır
                                                        Nursevince

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bekar dendiğine göre bu tarif bize de :) şeker ve limon suyunu ilk kez duydum. Deneyeceğim nasib olursa. Kimse bir şey dememiş üç yıldır hayret, demek ki benden başka herkes pilav yapmayı biliyor. :) yıllardır kendi ağız tadıma göre bir pilav yapamadım :) Hayırlısı g-)

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !