Köy Ekmeği Tarifi

Köy Ekmeği Tarifi,

Köy ekmeği ama . Normal elektirkli fırında pişirildi. Köy ekmeği ama Normal buğday unundan yapıldı.. Kepekli ve buğday unu karıştırılabilir. Çok çok güzel ev ekmekleri yapılabilir.
Bayramda yayladaydım. 2 gün önceden gittiğim halde. Yolda aldığımız pideleride bitirmiştik. İftar sohur derken. Fırın biraz aşağıda kaldığından , Bayram ekmeğimizi kendimiz yapmaya karar verdik. Sevgili halacığım zaten hep kendisi yapıyordu. benim mini fırınım var yaylada ama tepsisi derin değil. halamın fırınında pişirdik. Biraz derin tepsili ama midi fırındı onun fırını . Yumuşacık taptaze ekmek oldu. Çocuklar bayıldılar. Yurddışından misafirlerimiz vardı. Çocukları Fındık Kreması  sürüp ,sürüp ekmek yediler:))


Hamur nasıl mayalanır diyelim ?

Ekmeğin hamuru lokma hamuru gibi çok cıvık yoğuruldu ve akıcı bir hamur oldu.

Malzemeler:

1 kğ un için
1 pk. insant maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz ( artırılabilir)
4 su bardağı çeşme suyu
1 su bardağı ılık süt
yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Fırın tepsimizi katı yağ ile hafif yağlayalım ve un sepeliyelim.
Yukarıdaki fotoğrafda görüldüğü gibi tüm malzemeleri karıştırıp gayet cıvık kek hamurundan biraz katı. Lokma hamuru gibi bir hamur yoğuralım. Elimize yapışsın. Parmaklarımızı sıyırarak temizleyebiliriz. 1,5 saat üzeri kapalı ılık bir ortamda bekletelim. Aynı cıvıklıkla hamur kabaracaktır. Yağladığımız fırın tepsimize akıtarak dökelim. Fırını 180 derecede ısıtalım. Elimizi una batırıp hamurun üzerini hafif düzeltelim. Fırına verelim. 20-25 dakika sonra  Fırın derecemizi 200'e getirelim( Tabii bu derecelendirmeler kendi fırınınıza göre ayarlanabilir) 10-15 dakika daha pişirip alalım.Üzerine bir sofra örtüsü serelim ve kapatalım. Soğuduğunda tepsimiz kare olduğundan tam ortadan uzunlamasına 2 ye bölelim.  Yan yatırıp dilimleyelim. Siz kare cam tepsidede yapabilirsiniz. Bu ölçünün yarısını deneyebilirsiniz. Afiyet olsun. 


Köy Ekmeği Tarifi

not: fırında 1 su bardağı kadar çelik bir kapla su bulundurursanız yumuşak olur. 
                                                      Nursevince

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ben tekrar geldim.. Evde pişen ekmek kokusu gibisi var mı.. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. ya bu ekmeqin kabuqu nasil yumusayabilir lutfen cok acil yardimci olabirmisiniz..
    rica etsem...:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hilal hanım kusura bakmayın bugün çok yoğundum yorumlarıma yeni bakabildim. face sayfamdan sorsanız daha çabuk yanıtlardım ama. Bu ekmeğin kabuğu sert olmuyor zaten. Üzerini sofra örtüsü ile örterseniz kurumaz.

      Sil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !