Emek Hırsızlığına Hayır

Emek Hırsızlığı Nasıl Olur

Merhabalar , Bloğuma hoşgeldiniz. Şu anda bu satırları size yazan Nursevincelezzetler admini Emekli evde yaptığı yemeklerini hiç bilmeyenlere , yeni denemeler yapmak isteyenlere, kendi tariflerini paylaşmak ve bana destek olmak isteyenlere gönlünü açmış biri. Ne ahçı , ne usta, ne şef . Sadece emeklerini fotoğraflayıp paylaşmak ve bundan zevk almak isteyen biri. Fakat bunu zehir edenler bazen Emeklerimizi boşa çıkartıp Bloğ yazmakdan soğutuyorlar bizi. Bizi diyorum zira bu yazıyı kendim için değil bloğ yazan tüm dost ve arkadaşlar içinde yazıyorum. Lütfen Resimlerimize Hırsızlık amaçlı dokunmayınız. Tariflerimizi deneyiniz bundan çok mutlu oluruz. Otel yemekhanelerinde yapılan şık yemeklerden değil, Pastanelerde yapılan şık pastalardan değil . Ama benim buraya yüklediğim her fotoğraf bana ait ve eğer bir arkadaş sayfa hediye etti ise dahi onun adını ve linkini kullandığım fotodur.



Size Emek hırsızlığı tarifi vermeyeceğim meraklanmayın. Ben Emek hırsızlarına yazıyorum bu yazımı ve yapabilirsem Bloğumda bu konuda bir sayfa açacağım. 
Bizler paylaşımı seven kişileriz. Bilgimizi kimselerden saklamıyoruz. Tabiki tarifleri yazınız, Print ediniz , Kopyalayıp word dosyası  hazırlayınız. Dosyanızın ismine nursevincelezzetler yazınız. 
Burda söz edeceğim HIRSIZ 'lar. İzinsiz kopyalayıp kendi tarifi gibi yayınlayan sayfalardır. Lütfen tariflerime iyi bakınız arkadaşlar .Eğer başka yerlerde benim linkim verilmeden İsmim kullanılmadan açık açık kendilerine aitmiş gibi paylaşanları görürseniz bana bir mesaj atınız.

Her nekadar zor olsada Emek hırsızlarını şikayet edebiliyoruz. Şikayet etmeden önce nazikçe uyarıp tarifi kaldırmasını söylemekden yanayım. 
Bazı kişiler bunun yasal olmadığını bilmiyorlar sanırım. Bilim suçları ve Habersiz , izin alınmadan paylaşılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre suç teşkil eder.

Özellikle Bu konularda canı yanmış Blog yazarı arkadaşlar . Yorum kısmına yaşadıklarınızı kısaca yazarsanız neler yapabilirizi konuşmak ve yeni blog yazarlarına örnek olmak isterim.

Google Spam İhpar  
Bloger Spam İhpar   Linklerini tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Buraya yazacağım linkdende içeriklerinizin kimler almış, nerelerde anlatımlarınız yayınlanıyor görebilirsiniz. Boş alana tarifinizi kopyalayın. aratın ve görün nerelerde. 
Şimdilik Hoş-ça ve Dostça kalın.
Nursevin SÖNMEZ

Emek Hırsızlığına Hayır 
                                         Nursevince

Yorum Gönder

13 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Benim başıma henüz bu tür olaylar gelmedi yada geldi ama ben bilmiyorum. Bir kez yeni açılan bir blog tarifine almış benim yemeğimin fotoğraflarını kullanmış. Uyardım , mesaj attım. Hemen kaldırdı. Sanırım kullanırken bilmiyordu. Ama haklısın. Emeklerimizin çalınmasına , izinsiz kullanılmasına karşıyım.. Ve her zaman aranızdayım. Ne yapılacaksa birlikte yapmaya hazırım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yazmışsın, bizim de duygularımızı dile getirmişsin canım..Benim tariflerimin bir kısmını aynı adla face sayfası açarak yayınlamıştı biri..Bana da bir arkadaşım görmüş söyledi..Ben öyle her yeri araştıramam da :( tarif ya da yorum yazmaya dahi fırsatım pek olmuyor..Daha sonra bu fotolar ve tarifler bana ait dediğimde-nereden sizin olduğu belli, üzerinde adınız yazmıyordu dedi, iyi mi? kendi tariflerimin linkini altında paylaşınca, mesaj yazıp birer birer sildi.. Hem de fırsat kaçırmışım, böylece reklamım yapılmazmış edasıyla...??Zaten bu resim ve tarifleri de başka face sayfalarından almışmış :((Artık başka kimler de çaldıysa?...

    Emek hırsızlarına dur demeye ben de varım...Ne yapabilirsek...

    YanıtlaSil
  3. bende yenı olduğum ıcın daha gormedım ama oluyor

    YanıtlaSil
  4. Size sonuna kadar katılıyorum ben hala yaptığım yemeklerin üzerine adımı yazmayı bilmiyorum:)biran önce öğrenmem lazım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Çok detaylı ve güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık..Bu konuda canı yananlardan biri de benim..Önceki yıllarda çok uğraşmıştım, ara verince neler oldu pek ilgilenemdim. Sonra biri bugün gazetesi olmak üzere iki yerde resimlerimi kullandıklarını gördüm.(farkedbildiklerim) mesajla denedim, biri tabiri caizse çemkirdi..! gazete ise tenezzül edip cevap bile vermedi..Google ın şikayet hattına mail attım, yasal hak sahibi olduğumu ispatlayarak linklerimi sundum..Haklılığımı tescil edip, her iki sitenin arama motorundaki görselini kaldırdılar..Bence bu bile hiç yoktan iyiydi..
    Uğraşmak gerek, yoğunluğumdan dolaşıp bakamadım ama görsel aramalarında çıkıyor...
    Elbirliği ile belki bir platform oluşturulabilir..her zaman destek olurum..

    YanıtlaSil
  6. Tatlıdan tuzluya evet aynıisimle malesef sayfa açıyorlar benim sayfam kendi isminle olmasına rağmen yeni gmail hesabı almak istedimde .Daha önce alınmış bu hesap dedi gmail bana nursevincelezzetler hesabından biri gmail hesabı açmış bile. Artık neler yapıyor kimbilir.:(Destekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Bende her zaman sizlerin yanındayım.

    YanıtlaSil
  7. Selmacığım. Facede en azından gördün. Grbumuzdada paylaşıldı bir çoğu.:(

    YanıtlaSil
  8. Elif hanım yazmalısınız. İnanın bakın gördüğünüz zaman sanki yavrunuz gitmiş gibi oluyor:)

    YanıtlaSil
  9. Sefertasım sizi tebrik ederim. Çok iyi yapmışsınız. Mücadeleniz sonuca ulaşmış bence. Bu gazeteler de malesef bende birkaç kez şahit oldum. duydum. Bloğlardan foto alıp. ünlü yazarların yemekleriymiş gibi onların ismi ile paylaşıyorlar.:(

    YanıtlaSil
  10. Canım maalesef bunlar şu zamanda çok revaçta. Rabbim ıslah etsin bunları. Her meslekte bile var. Hırsızlık ruhlara yansımış. :-( O nedenle fotoğraflarımda koca koca logo koyuyorum. Bu da çirkin ama mecbur hissediyorum. Insaallah devam etmezler ve biz de bu konuşmayı yapmak zorunda kalmayız. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Yağmur hanım. Sadece resim olsa .. birde anlatımımızı kopyalıyorlar:( İçerik kopyalama ile ilgili link verdim arkadaşlar kontrol edelim.

    YanıtlaSil
  12. Ne yazık ki Emek Hırsızları çok.Birde yayınladığınız yazıları hemen kendi sitelerinde yayınlayan düzenekleri olanlar var. Ve aramalarda da sizden önce çıkıyor.

    Bilgilendirme için teşekkürler..
    Bu tip yazıları herkesin okuması lazım..
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !