Fırında Sebzeli Tavuk Baget Tarifi

Fırında Sebzeli Tavuk Baget Nasıl Yapılır
Tencerede Sebzeli Tavuk Baget Yemeği

Nursevince Lezzetler Sunar ...

Hiçbir zaman günü gününe tarif yükleyemiyorum Bloğ defterime . Sebzeli Tavuk Bageti geçen Cumartesi günü pişirmiştim.Benim yazdan hazırladığım dondurucuda Bezelyelerim vardı. Şimdi aslında bezelyenin tam zamanı taze bezelye ile yapmanızı önereceğim.Fırında Sebzeli Tavuk baget ve daha başka yemeklerimi beni takip edenler bilirler 10-15 dk. da olsa pişirdikden sonra fırınlarım. Bu şekilde yemekler daha lezzetli oluyor inancındayım
Moneta tencerem de gelmişken denemek istedim. Zira Moneta yetkilileri bizim bütün ürünlerimiz fırına dayanıklıdır demişlerdi. Bende oh çok şükür tencerede pişir ayrıca fırın kabına al derdi de yok düşüncesi ile evdekilerinde çok sevdiği yemeğimi korkmadan tenceresi ile fırına verdim. Tek tencere ile yapıp bulaşıklardanda kurtuldum.:) 



Fırında Sebzeli Tavuk Baget Yemeği İçin Malzemeler

Kişi sayısına göre tavuk baget 
5-6 adet arpacık soğan
1-2 adet domates
yarım kğ bezelye
1 adet büyük boy havuç
1 adet büyük patates
1 çorba kaşığı silme domates salçası
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 ad Kapya biber
1 tatlı kaşığı kekik 
3 Çorba kaşığı zeytinyağı


Fırında Sebzeli Tavuk Baget Yemeği nasıl yapılır

Zeytinyağını  tenceremize dökelim.Halka doğradığımız havuçları soteleyelim. Arpacık soğanlarıda içersine atalım hep birlikde kavrulsunlar. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım.İlave edelim.
Eğer taze bezelye kullanıyorsak limonlu suda 5-10 dk haşlayalım.
Sırası ile patatesleri küçük doğrayıp ekleyelim. Kapya biberi doğrayıp ekleyelim. tuz, karabiber, kırmızı biber atalım.Tavuklarımızıda üzerine yerleştirip 1 kasede sıcak suyla domates salçasını ezelim.Tenceremize ilave edelim. Ocak üstünde kaynamaya alalım. Bezelyelerimizi , kekik ve sarımsaklarıda ekleyip ağzını kapatalım ve orta ateşde pişirelim. 
Domates ve salçanın birlikde kullanıldığı zeytinyağlı yemeklerde toz şekerde atmalıyız domatesin asitini alır . Fakat burda havuç ve bezelyede tatlımsılık zaten olduğundan toz şeker ilave etmiyoruz.



Yemeğimiz pişmeye yakın lezzetlensin ve yavaş yavaş suyunu çeksin istiyoruz. Fırınımızı en yüksek derecede (ben 280 -250 arası yaptım) ısıtıyoruz.
Tenceremizi kapağı ile fırının alt rafına sürüyoruz. 5-10 dakika sonra kapağını alıp üst rafa sürüyor ve fırında arzumuza göre pişiriyoruz.
Gerçekden çok lezzetli bir yemek oldu. tavuk kendi saldığı suyu ile pişdi ve fırın yemeğe lezzet verdiği gibi monetanın sağlıklı tencereside en ufak bir zarar görmedi. Afiyet olsun. 



Fırında Sebzeli Tavuk Baget Tarifi
                                              Nursevince

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. ellerıne sağlık canım cok nefıs bır yemek olmus

    YanıtlaSil
  2. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  4. elıne sağlık tam ekmek banıp yenmek ıcın bende fırına gırınce daha lezzetlı olduğuna ınanıyorum

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !