Söke Trabzon Ekmeği Karışımından Ekmek Tarifi

Söke Trabzon Ekmeği Karışımından Ekmek Nasıl Yapılır

Söke Un Antalya'lı Blogerler toplantımızın sponsorlarındandı. Etkinliğimize gelen hediye paketlerinde Trabzon ekmeği Karışımını bugün denedim. Evi saran mis gibi ekmek fırını kokusunu bir tarafa bırakıyorum. Ekmek yumuşacık ve çok lezzetli oldu. Bu kadar güzel olacağını bilsem çok önceleri denerdim. Teşekkürler Söke Un.

Söke un Trabzon Ekmeği Karışımı Paketinde 2 pk. 500 gr lık karışım var. Her karışım için ayrıca kuru maya bulunmakda. 500 gr. lık bir paket için tarif vereceğim.

500 gr lık bir pk. Söke un Trabzon ekmeği karışımı
1 pk. Söke kuru maya
2 Su bardağından bir parmak eksik ılık su

Yapılışı:
1 su bardağı ılık suyu derin bir kaseye alıp kuru mayayı içersine dökelim .15 dk kadar beklesin .
Yoğurma kabımıza 500 gr lık un karışımını dökelim ve diğer 1 su bardağı su ile eriyen mayamızı unlu karışıma ilave edip yoğurmaya başlıyalım. Kesinlikle cıvık bir hamur olacaktır. Yoğurdukça toparlanıp  kıvamına ulaşacaktır.  Elinizi sıvı yağa batırıp toparlıyabilirsiniz. Üzerini kapatıp enaz 30 dk. bekletelim.


(Mini fırın tepsinizde yada kelepçeli kalıpda pişirebileceğiniz gibi fırına dayanıklı küçük yuvarlak tepside tercih edebilirsiniz. Ben kelepçeli kalıpda yaptım fakat kalıbım 26 cm olduğundan büyük geldi. Çapı 20-22 cm lik kalıplarda daha başarılı olacağını düşünüyorum)

Kalıbımızın tabanını hafif yağlayalım ve hamurumuzu yerleştirelim. Bir parça hamur alıp rulo yapalım ve saç örgüsü gibi örelim. Tam ortasına yerleştirelim. Fırın derecemizi 50 dereceye ayarlayıp ısıtalım ve kapatalım. Kalıba yerleştirdiğimiz ekmek hamurunun üzerini kapatıp fırında iki katı olana kadar bekletelim ve alalım. Üzerine fırça yardımı ile süt sürelim. Fırını 230 derecede ısıtalım. Isınmış fırına 10 dakika ekmeğimizi sürelim ve dereceyi 210 a düşürelim 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.

Fırından alıp üzerini mutfak havlusu ile örtelim. Soğuduğunda kalıpdan çıkartıp dilimleyelim. Afiyet olsun.


Söke Trabzon Ekmeği Karışımından Ekmek Tarifi
                                                                   Nursevince

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bende denemiştim..:) Gerçektende çok lezzetli bir ekmek oluyor. Ellerine sağlık .. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, blogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum. Elinize sağlık, sizin ekmek çok güzel görünüyor. Ben de geçen gün trabzon ekmeği yapmıştım (Söke un). Hatta blogumda da paylaştım. Ben ekmek makinesinde yapıyorum. Yaklaşık 4 yıldır hep Söke un kullanarak ekmek yapıyorum. Çok güzel oluyor gerçekten.

    sadekahvekeyfi.blogspot.com

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !