Kremali Dogum Gunu Pastasi Tarifi

Yaş Pasta Nasıl Yapılır 
Kremalı Kolay Pasta Tarifi
Pandispanyalı Doğum Günü Pastası 

Bu yıl oğluma yaptığım Doğum günü pastası geçen yılki kadar pratik değildi. Madem bloğ yazıyorsun biraz uğraş Nursevin dedim kendime ve bu defa kocaman bir pastamız oldu.  Fakat Bu pastamızda öyle zor uğraştırıcı , şeker hamurlu v.s. olmadığı için kolay pasta dedim ismine.. 
Pandispanya yı başarılı yaptıkdan sonra gerisi hazır kremalarla dahi olabilir. 
Ben 2 renk krema hazırladım çünkü 2 pandispanya yapıp ayrı ayrı 2 eşit parçaya bölerek yaptım.Toplam 4 kat oldu ince ince.. Oğlum ağır olmasını istemediği için aralarına çok ince tabaka krema sürdüm. 


Kremalı Doğum Günü Pastası için Malzemeler 

Pandispanya için  Tıklayınız ..

1 pk. Dr Oetker Hazır kakaolu pasta kreması
Beyaz ara krema için 
1/2 (Yarım) kğ süt
4 çorba kaşığı Toz şeker
2 Türk Kahve Fincanı silme un
1 Dolu çorba kaşığı buğday nişastası
1 incekibrit kutusu kadar tereyağ veya margarin
1 pk. vanilya yada 1 adet damla sakızı yarısı
1 pk. (tek) Sade Krem şanti 
Krem şantiyi çırpmak için Yarım çay bardağı süt 
Kakaolu krema yapımı için 1,5 su bardağı süt 
süsleme için fındık kırığı 
Dr Oetker minikçikolata kalpler..
üzerinin süsü için yarım paket krem şanti. 
süsleme için şablon ve 1 çorba kaşığı kakao . 


Kremalı Doğum Günü Pastası Yapılışı
Beyaz kremamızı pişirelim. 
Krem şantiye yarım çay bardağı süt ilave edip mikserle çırpalım. Buzdolabına kaldıralım. Vanilya ve margarin  hariç diğer malzemeleri pişirme tenceremize alalım. Karıştırarak kısık ateşde pişirelim.Göz göz olmaya başladığında vanilya yada damla sakızını atalım .Margarini ekleyelim.Karıştıralım erisinler.Beyaz Kremamızı ılımaya alalım ve karıştıralımki kabuklaşmasın. İyice soğumaya yaklaştığında  dolabdaki krem şantimizi içersine alıp mikserle güzelce çırpalım.

Kakaolu Kremayı paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayalım. 

  • Pandispanyamızı pişirdik 2 adet pandispanyamız var.(Dilerseniz 1 adetde yapabilirsiniz. ) Soğuttuk ve tam ortasına denk getirmeye çalışarak bıçak yardımı ile çevirterek ikiye ayırdık. 
  • 4 adet pandispanyamız oldu. Krema süreceğimiz kısım kestiğimiz kısım olacak şekilde servis tabağımıza alıyoruz.İlk kata kakaolu kremayı sürüyoruz.Yine kestiğimiz kısım yukarı bakacak şekilde ikinci parçayı kakaolu kremanın üzerine yerleştirip , bu defa beyaz kremanın yarısını sürüyoruz.
  • Tekrar üçüncü pandispanyayı yerleştirip kakaolu krema sürüp .Son katı yukardaki fotodaki  havlu üzerinde olan pandispanya gibi üstü yukarı bakacak şekilde yerleştirip beyaz kremadan çok ince bir tabaka sürüyor ve buzdolabına dinlenmeye alıyoruz. 
  • Kakaolu kremamızın artanınıda pastamızın yan bölümüne süreceğiz. Pastamız dinlenirken 1 çay bardağı kadar fındık kırığımızı hazırlayalım.
  • Yarım paket beyaz krem şantimizide hazırlayıp çırpalım buzdolabına kaldıralım. Bununla üst süslemeyi yapacağız. 
  • Pastamızı dolabdan alalım. Kakaolu kremamızın ayırdığımız kadarı ile kenar duvarlarını sıvıyalım. Fındık kırığınıda kenarlara yapıştıracak şekilde serpelim. Artık sadece üst süslemesi kaldı.
  • Hazırladığımız krem şantiyi üst yüzeyine daha önce sürdüğümüz çok ince tabakayı örtecek şekilde yayalım. spatula ile düzeltelim. Süsleme Şablonumuzu Pastanın üzerine yerleştirip süzgeç yardımı ile kakao eleyelim. Şablonu kaldırınca pastamızın üzerindeki şekil çıkacaktır.
Artık krem şantimizle kenar süsü yapmakda sıra . Pasta süsleme pompamıza şantimizi doldurup. Kenar bandına yavaş yavaş yan yana küçük dokunuşlarla şanti sıkalım. Küçük kalp çikulatalarımızıda üzerlerine yerleştirelim. 


Kremalı Doğum Günü Pastasını Buzdolabına kaldırıp bir gece bekletiyoruz. 

Kremalı pastamızı mutlaka bir gün önce hazırlıyoruz. 
Tabi siz benim gibi süslemek zorunda değilsiniz. Dilediğiniz şekilde kendi hayal gücünüzü kullanarak pastanızı süsleyip eğer böyle 28-30 cm lik bir pasta ise. ortasını küçük bir kase kapatarak ,kenarlarından keserek ayırabilir  daha rahat dilimleyebilirsiniz.
Sağlıkla , mutlulukla , afiyetle yemek nasip olsun. 
not: İnanın tarifi yazmak, Yapmakdan daha zordu. Düzgün adım , adım anlatmaya çalıştım. Umarım eksik birşey kalmamıştır. :)

Yaş Pasta Nasıl Yapılır 
Kremalı Kolay Pasta Tarifi
Pandispanyalı Doğum Günü Pastası 
                                                    Nursevince

Tags

Yorum Gönder

19 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. ellerine sağlık canım pasta nefis ötesi olmuş... şimdi senin nefis acukana bakacağım ama inan bende sıvı yağla yaparım yeni öğrendim tereyağlısını bide adını yanlış yazıyormuşum acıka diye:)) soframın baş tacıdır...
    http://banualtun.blogspot.com/2012/06/cevizli-acka-servis-zaman-az-ceviz.html bak kaç çşidini yaptım:)))
    şimdi senin çekimleri izliyorum etkinliğim içinde tarif bekleiyorum:) kocaman segiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. gece uğramıştım size tarif de bırakmıştım ama :) yine uğrararım..

      Sil
  2. Bayıldımmmm pastana çok güzel olmuş ellerine kollarına sağlık..Bana da pasta yapmak öyle zor geliyor ki:)))Yemek yapayım,kurabiye,börek salata ama iş pastaya gelince ııhhhh hiç canım istemiyo:)))Nefis olmuş canım..Nice sağlıklı mutlu yaşları olsun.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem olmuş canım. Emeğine eline sağlık. Ben de çok pasta yapan biri değilim. Ama yapmam lazım blog için.. :) Sağlıklı, mutlu yaşlar .. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. bayıldımm bayıldımm.:)
    on numara olmuş ablacımm,maşallahh ya..
    ellerine sağlık..delikanlıya sağlıklı uzun ömürler dilerim.
    öpyorumm ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegülüm bunu senden duymak çok güzeldi. Çok uğraştım 10 olmasada 7 numara oldu sanırım. Lezzeti süperdi ama.. :) teşekkürler

      Sil
  5. Nurcum kurabiye canavarı dostum bende bir kurabiye canavarıyım kilolarımı çeşitli kurabiye + şerbetli tatlıya borçluyum:)) katılımın için çook teşekkür ederim senden gelen kurabişleride bir kurabiye canavarı olarak yayınlayıp tez vakitte yapıp deneyeceğim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık çok şık ve leziz bir pasta olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Çok leziz görünüyor... Oğluşunla nice sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık Nursevin hanım Pastanız çok leziz görünüyor.Oğlunuza da hayırlı,sağlıklı seneler sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. canim ablam okurken tebessüm ettim seninle sanki bende yapmis gibi pasta sevgi isi emek istet zahmetlidir ama yemesi 5dakika yardima gelirdim bende kermes pastalari yapiyorum yarina siparisler yetismeli bir ara vereyim dedim mutlulukler herkeze en cokya sizlere olsun.Bidaha kardesine söyle yapar tamam.

    YanıtlaSil
  10. :) :) Teşekkürler Ayşe. Umarım beğenmişsindir. Sanada kolay gelsin. İnşallah kurs alacağım senden. Siparişlerinde çırak olarak çağır beni..

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar.

    İnsanın huzuru yerinde olunca ne güzel şeyler paylaşıyor değil mi? Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun efendim, saygılarımla.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık ablacım maşallah çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !