Hamur Nasil Mayalanir Rulo Pizza Pogaca Tarifi

Mini Rulo Pizza Poğaça Tarifi
Hamur Mayalama Yöntemlerinden 
Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi
Çok Pratik Rulo Pizza Poğaça
                                                                         
 
                                                                           
Bugün Özellikle Hamur mayalama yöntemlerinden birini anlatmakdı niyetim. Aynı hamurla ben 2 farklı poğaça yaptım. Burda özellikle çocuk doğum günleri için alternatif olabilecek aynı hamurla farklı şekilde yapabileceğiniz  poğaça hamuru tarifi bulacaksınız.


Poğaça Kurabiyeler
Maden Sulu Poğaça Tarifi

Öncelikle hamur mayalarken aslında çokda özenmememiz gerektiğini vurgulamak isiyorum. Hamur kabarıp mayasını aldığı zaman havasını çıkartmak için zaten tekrar yoğuruyoruz. Ne kadar basit bir tarif vereceğim şimdi size.. 
Dilerseniz diğer poğaça tariflerim için Burayı Tıklayınız 
Maden Sulo bayatlamayan poğaça tarifi içinse burayı Tıklayınız


Maden Sulu Poğaça Hamuru için Malzemeler
1 küçük şise 20 cl maden sodası(oda ısısında)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 pk. 20 gr yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (sarısı üzeri için)
5-6 su bardağı elenmiş un

Rulo poğaça içine :
20 dilim kangal sucuk ve 100 grkaşar peyniri


Yeni deneyimleyenler için Hamur Mayalama Yöntemi:
(Kuru maya olmazmı diye sorular gelecek eminim .. Kuru boncuk mayadada aynı yöntem olur . Fakat insant ,una direk karıştırılan toz mayada bu yöntemi kullanmayınız. İnsant kullandığınızda Sıvı malzemeleri karıştırmanız yeterli olacaktır. )
  • Yaş mayamızı derin yoğurma kabımıza alıyoruz. Yukarıdaki fotoğrafdaki gibi Ilık sütümüzü üzerine döküyoruz. Burda en önemli nokta toz şekerin direk mayaya temas etmemesidir. Sütün kenarından toz şekerini atıyoruz. Tuz atıyoruz ve sıvı yağımızıda ilave ettikden sonra yoğurma kabımızın altına bir destek verip mayanın sıvı malzemenin içine gömülmesini sağlıyoruz.
  • İkinci önemli noktada bu karışımın üzerine kapatacak kadar elenmiş un dökmek ..(Neden mi? hamurunuz daha iyi kabaracak , mayanız unun altında daha iyi köpürecek) Fakat hiç karıştırmadan.. Bu şekilde üzerindeki un 5 dk içinde çatlayacaktır. Artık elimizle karıştırabiliriz.1 şişe oda sıcaklığında maden sodamızı da ilave edip iyice karıştıralım. Mayayı eritdikden sonra dilerseniz başka bir kapda elenmiş ununuzu hazırlayıp ortasını havuz yapın , dilerseniz aynı kapda sıvı malzemeyi ortaya alıp kenarlarından yavaş yavaş elediğimiz unu ilave edin. 
  • Artık yoğurmaya  başlayabiliriz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ettik. Fotoğrafda gördüğünüz gibi kurabiye hamuru kadar pürüzsüz ve düzgün olmayacak. Son halide yine 2 saat sonra kabarmış ve istediğimiz gibi şahane bir hamur olmuş.. :) 

Gelelim Mini Pizza Poğaçamıza 
İç malzemelerimiz hazır ve tezgahımızı hafif unladık. 
İşde ikinci önemli nokta kabaran hamurumuzu tezgaha almadan önce yoğurma kabımızın içinde tekrar yoğuruyoruz ve havasını aldırıyoruz. Artık hamuru tezgaha alabiliriz. Yapacağımız poğaçaya göre kullanıma hazır bir hamurumuz var artık.  Biz bugün yarısını ayırdık ve mini pizza rulo poğaça yapacağız. 
  • Hafif unladığımız tezgahta bir beze alıp merdane ile açıyoruz.(çok unlarsanız mayalanan hamurun özelliği gider) Geniş uç kısmına kaşar peyniri rendesini serip üzerine aralıklarla sucuk dilimleri yerleştiriyoruz.  Serbest sıkmadan rulu yapıyoruz.
  • Belli aralıklarla dilimliyor ve fırın tepsimize düz olarak diziyoruz. Tamamı bittiğinde yumurta sarısı sürüp , dilersek susam serpip 180 derecede ılık fırına sürüyoruz.
  • Fırın derecenizi kendi fırınınıza göre ayarlayınız. Poğaçaları kurutmayınız. Üzerleri kızarana kadar durması yeterlidir. 
İster sıcak ,ister soğuk bayatlamayan rulo mini pizzalarınız hazır. Afiyet olsun. 
                                                     

Not:Rulo poğaçamızda tepsi mayası yaptırmadık.Minik poğaçalarımız olsun istedik. Dilerseniz farklı bir poğaçanızda tepsi mayası yaptırabilirsiniz. 
Mini Rulo Pizza Poğaça Tarifi
Hamur Mayalama Yöntemlerinden 
Hamur Nasıl Mayalanır Tarifi
Çok Pratik Rulo Pizza Poğaça
                                               Nursevince

Yorum Gönder

10 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. değişik ve çok güzel ellerine sağlık,

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Nursevin hanımcım .Bu poğaçalar çok nefis tam da benlik sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Maden suyu ile hiç hamur mayalamadım.. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık..:)) G +

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.

    Hamurun Nasıl Mayalanacağı ve Rulo Pizza Poğaca ile ilgili paylaşımlarınız çok güzeldi. Elinize,emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Belki sayfama bakıp sizin için yazdığım son cevab-i yorumu göremezsiniz diye burada tekrarlıyorum:

    Blog sayfama yaptığınız ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Efendim, ben de çok istiyorum ama, ne zaman bilemiyorum. İnşAllah en kısa zamanda diyelim. Bir fırsatını bulunca ancak sayfalara bir göz atabiliyorum. Sizin yorumunuzu görünce de bu cevabı hazırlayarak gönderdim.

    Ziyaret ve yorumunuz için tekrar çok ama çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  5. Pizza tadinda pogacalar güzel fikir, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık arkadaşım mayalı poğaça ve çöreklere bayılıyorum sizlere afiyet olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım nefis olmuş, maden sulu hamuru poğaça olarak yapmıştım ama bu rulo pizzalar çok hoş olmuş denemezsem olmaz..:)

    YanıtlaSil
  8. off off dayanamıyorum gene kilo alacağım ya

    YanıtlaSil
  9. çok faydalı bir paylaşım olmuş,emeğine sağlık,çok beğendim, tebrik ederim

    YanıtlaSil
  10. Sanırım bu tarif benim tadilat ve bahar temizliği sürecime rastlamış...
    Ama bu lezzeti atlamak anlamına gelmez elbette...
    Nefisss olmuş her zamanki gibi...
    Ayrıntıları ile güzel bir anlatım soda ve maden suyu sütle de birleştiği zaman yumuşacık puf puffff bir hamur meydana geliyor ki lezzeti de cabası...
    Eline emeğine sağlık ablacım öpüyorum o marifetli elleriden ve yanaklarından...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !