Mickey Mause Dogum Gunu Pastasi Nasil Yapilir

Mozaik Pastadan Mickey Mause  Doğum Günü Pasta Tarifi                          

               

Mozaik Doğum Günü Pastası
Mozaik Pastadan  Doğum günü Pastası
Bugün Bana hediye edilmiş bir tarif yazmak istiyorum sizlere. Ayrıntılı fotoğrafları bu yüzden yok. Çünkü bıcırık kuzucuklar annelerine pasta yaparlarken fotoğraf çekme fırsatı dahi tanımamışlar. Birde dilimletmemişler dahi. Bu güzel pasta bozulmasın istemişler. 
Benim yeğenlerim anneleri. Bıcırık kuzulardan biri 7 yaşında diğeri 3 yaşında oldular. Maşallah güzel Yavrulara Bu fotoğraflara bir gün bakıp kendi yaptıklarına gülecekler eminim. 
Mickey Mause Pasta Benim mozaik pasta tarifimle yapılmış. Sevgili Özden Malzemelerin 2 katını kullandım teyze dedi. Bisküviyi 5 paket kullanmış ve kulaklarınıda kase ile yapmış. Mozaik pastanın malzemesini kaseye doldurmuş ve Gövde ile aynı derinlikd eolsun diye gövdeye kürdan batırıp aynı boyda yapmış kaselere doldurduğu mozaik malzemeyi. Kulaklarını yapıştırırken de biraz ay şeklinde kesmiş .Kulakları Gövdeye koymuş ve kestiği yerden çıkan harcıda dolgu yapmış. Yapıştırırken alt boşLuğa doldurmuş.                         
Panda / Mickey Mause Doğum Günü Pastası İçin Malzemeler
5-6 paket 200 gr lık petibör bisküvi 
8 çorba kaşığı kakao 
2,5 su bardağı süt 
2 su bardağı toz şeker (azaltılabilir)
400 gr tereyağı 
1 su bardağı kırılmış fındık içi
2 kutu hazır pasta kreması (yada amonyaklı pastamdaki krema tarifinden)
Amonyaklı pasta tarifi için tıklayınız. 
Mickey Mause  Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır 
                                                               
 Tereyağını pişirme kabımıza alıp eritelim. Ocağı söndürelim.Kakaoyu döküp çok hızlı karıştıralım.Toz şekeri ve sütü ekleyelim, karıştıralım ve ocağı tekrar yakalım.Toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Ocağı kapatıp soğutalım. 
  • Ilıyınca bisküvileri kırmaya başlayalım.Yarısını kıralım ve kıvamını ayarlayalım. Yuvarlak kalıba yada tepsiye streç serelim. Dilerseniz ince temiz bir poşetde olabilir. İçersine mozaik harcımızı dolduralım. Ayrıca iki kaseyede aynı derinlikde mozaik pasta hazırlayalım. Dondurucuya koyalım. 
  • Bu arada kakaolu kremamızı hazırlayalım. Krem şantimizi hazırlayalım. 
  • Kalıptan çıkartığımız mozaik pastaları servis tepsimize yerleştirelim. Fotoğrafda görüldüğü gibi gövde ve yukarıda anlattığım gibi kaselerle de kulak yapalım. 
  • Süslemede ilk iş olarak göz ve yanak kısmını beyaz şanti ile çizgi şeklinde çizelim. Çizginin üzerini krema , pasta pompası ile dolduralım. Çizginin alt kısmını ise yine fotoğrafda görüldüğü gibi krem şanti ile süsleyelim.
  • Geriye göz , kaş , burun ve ağız kalıyor. Dil içinse beyaz şantiye pembe boya yada renk verecek çilek reçeli karıştıralım. 
  • Kalan çizgileride kahverengi krema ile yapıp pastamızı dolaba kaldıralım. 
  • Doğum günü pastamız hazır çocuklarımıza afiyetler olsun.
Ayrıca Kremalı Doğum Günü Pastası tarifimde çok kolay  Burdan ismini tıklayabilirsiniz. 
Umarım Sevgili Özden Senin yaptığın pastanın tarifini anlatmayı başarabilmişimdir. Tarif benim mozaik pasta dedin fakat , sen de döşemişsin maşallah :)teşekkürler. :)
                                                

Mickey Mause Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır dedik. Sizde mozaik pastadan farklı şekillerde pastalar yapabilirsiniz. 
           
Tags

Yorum Gönder

9 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ablamın kızı Yeğenim Özden Olgun Matematik öğretmeni ve Annesi gibi oda çok maharetli. Bu pastayı senin tarifinle yaptım teyze dedi fakat olay ortada. Maşallah çok güzel yapmış.Tekrar teşekkür ederim. Ellerine sağlık ve güzel gamzeli Öykümüze sağlıklı yıllar.

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş elinize sağlık.peki yüzündeki kahverengi yerler kakaolu krema mı?yoksa yeni krema mı pişirmemiz lazım? ebru çakmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru hanım merhaba .İlginize teşekkürler. Mozaik pastanın dışındaki heryeri kakaolu krema. Sadece beyaz kısımları krem şanti.

      Sil
  3. Oğlumun doğum günü için yapmak istiyorum da kakaolu kremayı nasıl yapıcaz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tarif çok uzuyor diye başka bir pastanın linkini vermiştim. ordan kakaolu kremanın yapılışına bakabilirsiniz. İlginize çok teşekkür ederim. Yada hazır krema kullanınız. Kreması için
      1,5 kğ süt
      3 çorba kaşığı un (dolu)
      1 çorba kaşığı buğday nişastası
      1 pk. 50 gr kakao
      1 yumurta
      15 çorba kaşığı toz şeker
      1 vanilya
      50 gr Margarin
      Krema Yapılımı
      1,5 kilo sütü pişirme kabımıza alalım.Ayrı bir yerde tozşeker , yumurta ve biraz sütü alıp çırpıcı ile karıştıralım.Yavaş yavaş soğuk süte ilave edelim. Un, nişasta , kakaoyuda ilave edip sürekli karıştıralım. Ocağı orta ateşde açalım 5-6 dk sonra ocağı kısarak karıştırmaya devam edelim koyulaşmasını bekleyelim. Kapatmadan önce vanilyasını ilave edelim. Krema pıt pıt göbek atmaya başladığında 50 gr margarinide atıp eriyince altını kapatalım.

      Sil
  4. Sabrınız ve ilginiz için ben teşekkür ediyorum.inşallah yarın oğlumun doğum gününe yapacağım.Bu arada ellerinize sağlık ve emeklerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süpersiniz. Çok mutlu oldum. ALLAH yardımcınız olsun. Oğlunuza sağlıklı ömürler dilerim. Ben genellikle krema yaptığım zaman eğer süslemede kullanacaksam yani ara kek kreması değilde süsleme yapıcaksam toz krem şantide ılıyınca ekleyip mikserle çırpıyorum ve buzdolabında biraz bekletiyorum. Krema pompasından daha rahat sıkılıyor. İsmiznizide yazarsanız sevinirim.

      Sil
  5. çok teşekkür ederim ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.inşallah deneyeceğim.iyi günler...:) Ebru çakmak..

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !