Acılı,Baharatlı ve Renkli : Meksika Mutfağı

Acılı, Baharatlı ve Renkli: Meksika Mutfağı
Renkli ve bol baharatlı yemekleriyle hem göze hem de damağa hitap eden Meksika mutfağı, dünya çapında haklı bir üne sahip. "Fajitas"nın ana vatanı Meksika’da keşfedilecek daha pek çok özel lezzet var…
Acılı, baharatlı ve ekşili et ve tavuk yemekleri ile Türk damak tadına da oldukça hitap eden bu mutfakta çeşni ve kıvam çok önemlidir.
Meksika Mutfağı Yemekleri

Geleneksel bir mutfak olarak değerlendirilen Meksika mutfağının dünya çapında ün yapmış birçok yemeği bulunur. Acılı, fasulyeli ve etli bir yemek olan "chilli con carne", sıcak ve doyurucu olmasıyla öne çıkarken; avokado, domates, soğan ve baharatlarla renklendiren "guacomole" pratik hazırlanma evresi ve yoğun lezzetiyle damakları fetheden bir sos olur. Biber, domates, soğan ve sarımsakla hazırlanan acılı "salsa" da Meksika mutfağı yemeklerine sıklıkla eşlik eden bir başka sostur.
Meksika mutfağında çorba da önemli bir yere sahiptir. Domatesli, sebzeli ve fasulyeli çorbalar; "tortilla" ile birlikte tüketildiğinde doyurucu bir öğün oluştururlar. Meksika mutfağının bir başka önemli yemeği ise birçok farklı şekilde hazırlanabilen "fajitas"dır. Kırmızı et, tavuk ya da deniz mahsullerinin pişirilip "tortilla" ve çeşitli soslarla sunulmasıyla hazırlanan yemeği, ünü dünya çapına ulaşmıştır.
Yumurta da Meksika mutfağında sıklıkla tercih edilir. En popüler yemeklerinden biri "huevos rancheros" adını alan ve "tortilla" üzerinde acı biberli domatesli sos ile servis edilen kızarmış yumurtadır.
Meksika Mutfağında Olmazsa Olmazlar
Meksika mutfağının demirbaşı, "tortilla"nın da ana malzemesi olan mısırdır. Neredeyse bütün yemeklerde kullanılan mısır, binlerce yıldır olduğu gibi bugün de Meksikalıların sofralarının önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Mısır unundan yapılan ince, yuvarlak yufka "tortilla"; "nachos"dan "taco"ya, "quesadilla"dan "enchilada"ya kadar birçok yemekte ana malzeme olarak kullanılır. Fasulye de Meksika mutfağının ayrılmaz bir parçası olarak bilinir ve birçok yemekte tercih edilir.
Meksikalılar, yemeklerine lezzet katmak için acı sosları, baharatları ve doğal otları tercih ederler. Acı biberden hazırlanan ve farklı versiyonları bulunan "chilli" sosu, neredeyse bütün yemeklerde kullanılır. Meksika mutfağında sıklıkla tercih edilen baharatlar ise kişniş, kekik, kimyon, tarçın ve karanfildir. Sarımsak ve soğan da bu renkli mutfağın olmazsa olmazları arasında yer alır.

Meksika Mutfağı Tatlıları
Meksika mutfağında tatlı da önemli bir yer tutar. Genellikle farklı süt çeşitlerinden hazırlanan hafif tatlılar öne çıksa da hamur tatlıları da sıklıkla tercih edilir. Yumurta ve Hindistan ceviziyle hazırlanan "cocadas", Meksika’da popüler bir tatlıdır. Bir başka geleneksel tatlıları ise yapı ve tat olarak krem karamele benzeyen; hafif ve yumuşak dolgusuyla ağızda eriyen "flan"dır. "Dulce de leche" ise tatlandırılmış sütün yavaşça pişirilmesiyle hazırlanan ve tek başına olduğu gibi diğer tatlıların yanında sos olarak da tüketilebilen akışkan bir tatlıdır. Şekerli ve tarçınlı kızarmış hamur tatlısı "churros" da sade ya da çikolata sosuna batırılarak servis edilir.
Yukarıdakiler gibi daha pek çok lezzetli yemek tarifleri denemek ve Meksika mutfağı hakkında bilginizi artırmak için sabırsızlanıyorsanız Knorr’un sizler için hazırladığı Türk ve dünya mutfağı tariflerini ve yararlı mutfak bilgilerini http://www.herkessofraya.com/ adresinde kolaylıkla bulabilirsiniz.


Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Meksiya fasulyesi ile yapılan tüm yemeklerini seviyorum :) Bende bizim türk mutfağına çok yakın bir mutfak Meksika mutfağı:)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !