Fransiz Yemekleri

Fransız Yemekleri
Yemeğin amacı ne kadar özel olursa menünün de Fransız esintileri içermesi o kadar olası hâle gelir. Fransız yemekleri, bulundukları sofralara doğalarından gelen inceliği, özeni ve detaylı şıklığı yansıtır.
Ülkemizde olduğu gibi Fransa'nın da farklı bölgelerinde aynı yemek tarifleri
, değişik baharat ve soslarla farklı yemeklere dönüşür. Kimi bölgelerde et ve peynir yemeğin ana bileşeni iken; kimi yerlerde ise sarımsak, soğan ve zeytinyağı her tabağın baskın lezzetleri konumundadır. Sayısız bileşeni, farklı hazırlama ve pişirme teknikleri ile bu tatlardan birkaçını sizler için derledik. Denediğinize pişman olmayacağınız en iyi Fransız yemekleri seçkisine bir göz atıp, beğendiklerinizi en kısa zamanda deneyebilirsiniz.
                                                                     
Soğan Çorbası
Karamelize soğan ve kremalı tadı ile Fransız mutfağının belki de en bilindik lezzeti olan soğan çorbası, genellikle baget üzerinde eritilmiş peynir ile servis edilir. Fransa'nın farklı bölgelerinde farklı varyasyonlarının tadılabileceği bu çorba, genellikle et suyu ya da beyaz şarap ile hazırlanır.
Fransız Usulü Ördek
"Confit de canard" olarak bilinen, oldukça az malzemeyle uzun süre pişirilen ördek bacağından yapılan bir yemektir. Tuz, kekik ve sarımsakla ovulan ördek bacağı, kendi yağıyla en kısık ateşte yavaşça; hatta, bazı durumlarda 24 saate kadar pişirilir ve daha sonrasında kızartılarak patates ile servis edilir.
Pişmiş "Camembert" Peyniri
Peynir, Fransız mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Ana yemeğin yanında ya da üzerinde servis edildiği gibi atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Farklı aroma ve kıvama sahip birçok peynir türü arasında özellikle "camembert" peyniri, kekik ve zeytinyağı ile birlikte fırınlandığında mükemmel bir akışkanlığa sahip olur. Bu peynir sıcak halde sarımsaklı ekmek ile tüketilir.
Limon Soslu Dil Balığı
Balığa eşlik eden limonun, krema ve bazen de beyaz şarapla sos haline getirilmesiyle meydana gelen bu enfes yemek, genellikle dereotu ve tercihe göre kekik ile süslenerek servis edilir. Her ne kadar tarifin esas bileşeni dil balığı olsa da yemeğe esas lezzeti veren limon sosu, farklı bölgelerde farklı balık türleri ile ve bazen makarna üzerinde bile kullanılmaktadır.


Etli Turta
"Hachis Parmentier" olarak bilinen etli turta, baharatlı dana etinin üzerinin patates püresi ve gravyer peyniri ile kaplanarak fırınlanması yöntemiyle pişirilir. İçeriğinin yoğun ve doyurucu olması sebebiyle genellikle tek olarak ya da bir miktar yeşillik ile servis edilir. Farklı tatlar denemek isteyen; ancak çok aşırıya kaçmamaya özen gösteren kişiler için ideal bir tercih olabilir.
                                                                           
Siz de Fransız yemekleri gibi birçok farklı tadın denenmiş tariflerini ve detaylı anlatımlarını http://www.herkessofraya.com sayfasında bularak kendi mutfağınızda dünya lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !