Avokado Salatası

Avokado Salatası Tarifi,

Eski tariflerimden biri daha Avokado mevsimi değil belki ama Arşivinizde olmasında yarar var. 
Avokado meyvesi hakkında biraz netden bilgi topladım öncelikle bu bilgileri paylaşmak isterim.

İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önlemesinden dolayı kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok etmesinden dolayı yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar. İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir. Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar. Deriyi kurumaktan korur ve özellikle, duyarlı, kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derileri iyileştirir ve güçlendirir. Bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler ve üst deride kepeklenmeyi nasırlaşmayı önler. "ALINTI"
sifalibitkilertedavikurleri.com




Avokado Salatası Nasıl Yapılır,
Malzemeler:
2 Büyük boy Avokado
2 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım limonun suyu
2 diş sarımsak 
Kırmızı biber
Tuz, karabiber,
azar azar 
maydanoz, domates,kornişon turşu,yeşil biber, kırmızı lahana,
süslemek için çeri domates.

Avokado Salatası Yapılışı
Avokadolarımızı yıkayalım ve tam ortasından keskin bir bıçak yardımı ile keselim. İçlerini bir tatlı kaşığı ile boşaltalım. Çekirdeklerinide hemen boşalttığımız iç kısmın içersine atalımki kararmasınlar. Kabuklarının havuzuna limon suyu sıkıp bir kenara alalım. 
İçden aldığımız meyveyi çatalla ezelim.Zeytinyağı, limonun suyu,dövülmüş sarımsak,ekleyelim ve çekirdeğini yine içine atıp kaldıralım.
Servis zamanı , domateslerin içlerini çekirdekli kısımlarını çıkartıp minik, minik doğrayalım.Kırmızı lahanadan da çok az tuzla ovup minik minik doğranmış , kornişon turşu ve yeşillik minik doğranmış,bunların hepsini ayırdığımız iç malzeme ile karıştırıp avokado havuzlarının içersine dolduralım.
İstediğiniz şekilde süsleyip üzerlerini renklendirebilirsiniz. benim servisim fotoğraflardaki gibiydi. 

Afiyet olsun. 

                                                            Nursevin'ce

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !