Bonibonlu Kurabiye Tarifi

Bonibonlu Kurabiye Tarifi,

İlk yaptığım günkü mutluluğu çocukların yüzlerinde halen görebiliyorum. Bu tür kurabiyeleri akıl edenlerin aklına sağlık diyesim geldi şimdi..

Bonibonlu Kurabiye 

Malzemeler:

Buğday nişastası bir paket 400 gr ,3 su bardağı dolusu yapar. 
250 gr. bir pk. hamur işi margarini ( oda ısısında )
1 yumurta
2 su bardağı silme un
1 pk. kabartma tozu
3 kutu bonibon 
1,5 su bardağı pudra şekeri

Bonibonlu Kurabiye 

Yapılışı:

Margarin , yumurta ve pudra şekerini elimizle çırpar gibi iyice karıştırıyoruz. Diğer malzemeleride ilave edip Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru dinlendirip ikiye bölüyoruz ve merdane ile açıyoruz. Çok ince olmamalı .Çiçek kalıplarımızla yanyana çiçekler kesip aralardan çıkanları diğer hamurumuza katarak aynı şekilde çiçek yapıyoruz. Fırın tepsimize diziyor ve fırına vermeden önce ortalarına bonibon koyuyoruz. Kenarlarından çıkan hamurların  Kahve rengi olana kakao , kırmızıya çok az gida boyası katıp renkli çiçekler yaptım.
Ben çöp şiş çubuklarından alıp hamur pişmeden tam ortasından geçirdim ve sonra bonibonlarını koyup böyle birkaç tane değişik yaptım. Vazoya koyup servisde değişiklik yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Gülen çocuklarımız için. 
Not: Fırınınızı 170 derecede bonibonları yerleştirme aşamasında ısıtınız. 10 dk. dan fazla fırında tutmayınız. Beyaz çıkması gerekiyor. Fırından hemen alınız ve soğumadan ellemeyiniz. 

Bonibonlu Kurabiye Tarifi
                                                                    Nursevince

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !