Havuçlu Rulo Kek Salata

Havuçlu Rulo Kek Salata Tarifi
Havuç Kek ve Süper Salatası

Hayatın Ta Kendisi Lokantası Yasemin hanım .http://www.hayatintakendisi.com/ Kış aylarında Gülben Ergen'in TRT 1 Tv proğramında yapmışdı. Bu güzel Havuçlu Kek Salatayı .O gün izleyemedim , ablamın beni arayıp çokfarklı bir tarif olduğunu söylemesi ile akşam internetden izledim. Yasemin hanımı sanalda tanıma fırsatım oldu ve sitesini çok beğendim. Tarifi o tarihlerde gelen misafirlerim için denedim. Asıl tarifi Daha büyük rulolu ve daha baskın havuç rengindeydi. Ama lezzet ve sunum çok beğenildi. Bloğumu açmadan önce yaptığım eski fotoğraflarımdan... İşde tarifi..



Havuçlu Rulo Kek Salata Tarifi
Malzemeler:

1 kğ havuç
4 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
200 gr süzme yoğurt
100 gr süzme beyaz peynir yada labne
yarım demet dereotu
pul biber
sıvı yağ

Havuçlu Rulo Kek Salata Yapılışı

Öncelikle Havuçların kabuklarını kazıyoruz. Rendeleyip 1 yemek kaşığından az sıvı yağında soteliyoruz.1 çay bardağı sıcak su ilave edip pişiriyoruz.Suyunu çektikden sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekliyor ve soğumaya bırakıyoruz.


Şimdi kekini yapalım: 4 tane yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırıyoruz. Beyazını kar halinde olana değin mikserle çırpıyoruz. 
Yumurtaların sarılarını ve 5 kaşık unu soğuyan havuca ekleyip blenderden geçiriyoruz. Çırptığımız yumurta beyazınıda azar azar bu karışıma yediriyoruz. Tahta bir kaşıkla havalandırarak yaparsak daha iyi olacaktır.
Fırın derecemizi 180 'e getirip tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve kek harcımızı düzgün olarak yayıyoruz.  (Uzun Borcam tepsi olursa daha iyi olur) 
Fırına sürüp 15-20 dk. kadar pişiriyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla fırından aldığımız keki rulo yapıyoruz.Kağıdı ile beraber soğumaya bırakıyoruz. Ben keki sarmadan önce ortadan ikiye böldüm sonra ayrı ayrı sardım daha kolay oldu.  

Şimdi iç harcını yapalım
Peynirimizi ezip süzme yoğurda ekleyelim.Dövülmüş sarımsak, tuz, istersek pul biber,kıyılmış dereotunu ekleyip rulo kekimizi kırmadan açıp yağlı kağıdını çıkartıp ,bu karışımdan içersine yayalım. Tekrar sarıp istediğiniz şekilde dilimleyelim. Bol yeşillikle servis yapalım. 
Bu şekli ile streçe sarıp ,1 gece dolapda bekletirseniz ve servis yapacağınız zaman dilimlerseniz daha da güzel kesilir. 
Afiyet olsun. Güzel paylaşımlar dilerim.
not: Benim havucum 1 kğ dan azdı sanırım bu yüzden rengi tam havuç rengi olmadı. Asıl havuç rengi baskın olan bir salata. 
İnşallah bir daha yaptığımda yeni fotoğrafları ve yapım aşamalarınıda gösteririm. 
Not2: Tv programındada söylendiği gibi kek salatanın tarifinin asıl sahibi Yasemin hanımında takipçisi olan ve facebook sayfamdan bana ulaşan adının açıklanmasını istemeyen sevgili Takipçimi bu güzel tarifi içinde kutlarım. Aynı tarifi Ispanaklı olarakda yapabilirsiniz.

Havuçlu Rulo Kek Salata 


                                                          Nursevince

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Bunuda ben denerim inş Nursevin hanım çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım. sen daha güzel yaaprsın.

    YanıtlaSil
  3. denemeliiii...görüntü çok güzel
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !